fbq
TVViki Eerikkilän ruokamäärä viikossa on Olet mitä syöt -ohjelman historian suurin – Pippa Laukka kauhistuu leivän määrästä
Viki Eerikkilän ruokamäärä viikossa on Olet mitä syöt -ohjelman historian suurin – Pippa Laukka kauhistuu leivän määrästä

Olet mitä syöt -ohjelman uuden kauden avausjaksossa 1.12. nähdään radio- ja tv-juontaja Viki Eerikkilä. Ruuhkavuosia vaimonsa ja vauvansa kanssa elävä Viki on tapojensa orja: arkena keittiössä valmistuvat lähes aina samat reseptit. 

Viki on kokeillut elämänsä aikana muutamia erilaisia dieettejä. Kuusi vuotta sitten hän sai pudotettua 20 kiloa painoa ruokaa punnitsemalla. Liikunnallinen Viki on nyt sinut kehonsa kanssa, mutta hän kaipaisi Pipalta apua siihen, että saisi arkeensa lisää virtaa ja energiaa. 

Viki vastaa perheen ruokahuollosta. Viikolla syödään terveellisesti, viikonloppuisin herkutellaan.

Lue myös: Henna Kalinaisella nousi paino yli sadan kilon Olet mitä syöt -ohjelman jälkeen: ”Kaikki mässäilee sillä”

Suolakurkut kauhistuttavat 

Pippa tulee kurkistamaan perheen jääkaappiin. Nopealla katsauksella jääkaapin sisältö vaikuttaa terveelliseltä. Pippa kiinnittää huomionsa erilaisiin juomiin, joita kaapista löytyy, limppariin ja tuoremehuun. Viki kertoo juomien olevan viikonloppuja varten. 

Myös suolakurkkupaketti joutuu hyvinvointilääkärin syyniin. Pippa huomauttaa, että Vikin rakastamat suolakurkut sisältävät rutkasti suolaa. Viki ei lue koskaan ruokien tuoteselosteita. 

– Se ettei lue tuoteselosteita, on erittäin huono juttu. Silloin voi kotiin vaivihkaisesti kantaa piilosuolaa ja -rasvaa. 

Pakkasessa olevat mutakakku ja jäätelö eivät myöskään kerää pisteitä. Sen lisäksi Pippa löytää herkkukaapin, jossa on kaikenlaista karkista sipseihin. 

– Yleisarvio on, että arkiruoat ovat vähän samanlaisia ja tylsiä, ja viikonloppusiin napostellaan erilaisia, epäterveellisiä suolaisia ja makeita herkkuja vastapainoksi.

Viki joutuu Pipan punnitukseen ja mittaukseen. Painoa mediataiturilla on tällä hetkellä 124,8 kiloa. Vyötärönympärysmitta on 130 cm. 

– Se on aika paljon terveyden näkökulmasta, Pippa kauhistelee. 

R
Viki Eerikkilä joutuu Pipan terveysarvioon. 

Leivän määrä on Pipalle liikaa 

Viki on joutunut pitämään myös viikon ajan ruokapäiväkirjaa. Hän pääsee näkemään konkreettisesti, mitä on laittanut viikon aikana kurkustaan alas. 

– Tämä on ehkä Olet mitä syöt -ohjelman isoin satsi, Pippa kauhistelee nähdessään Vikin viikon ruuat. 

Viki on syönyt ja juonut viikon aikana: pillimehun, 4 palaa suklaata, 7 palaa sushia, kourallisen sipsiä, 3 palaa patonkia, 4 karjalanpiirakkaa, 14 kuppia kahvia, 9 dl appelsiinimehua, 2 jogurttia, 8 tölkkiä virvoitusjuomaa, annos salaattia, annos rapurisottoa, 10,5 palaa juusto-kinkku-kauraleipää, purkki islantilaista jogurttia, annos pestotuorepastaa tomaatilla, mozarellalla ja basilikalla, 2 lakusuklaakarkkia, 3 kalatacoa, annos kana-pesto-tomaatti-pastaa, annos caesar-salaattia, rullakebab, annos kanaa riisillä ja kasviksilla, 0,5 litraa vichyä, 2 annosta falafeleja, 2 annosta kreikkalaista salaattia, annos texmex-salaattia, lautasellinen prosciutto-herkkusienipastaa, annos nuudeli-tofu-salaattia, pieni annos kanaa kasviksilla ja riisillä, annos kaurapuuroa, raejuustoa, 2 vietnamilaista possu-tacoa, annos riisipastaa ja jauhelihabolognesea.

Pipan silmään Vikin ruokalista näyttää terveelliseltä, mutta myös paljon epäkohtia löytyy. Annoskoot ja suolan määrä kauhistuttavat hyvinvointilääkäriä. 

Pipan mukaan välipalat aterioiden välissä ovat energiarunsaita. Varsinkin leivän määrä kauhistuttaa Pippaa. 

– Viki syö aterioiden välissä paljon leipää, joten hän saa ylimäärin energiaa, ja se tarkoittaa sitä, että leivässä on myös paljon suolaa ja kovia rasvoja, niissä leikkeleissä, mitä Viki käyttää leivän päällä. 

Lue myös: Olet mitä syöt: Pippa Laukka ei ole urallaan nähnyt vastaavaa – Pertti Salovaaran terveydentila on hengenvaarallinen

Olet mitä syöt torstaisin kello 20.00 MTV3-kanavalla. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
01.12.2022 07:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa