fbq
TVOlet mitä syöt: Pippa Laukka ei hyväksy kuivalihaa Viki Eerikkilän ruokavalioon – ehdottaa herkutteluun tomaatteja
Olet mitä syöt: Pippa Laukka ei hyväksy kuivalihaa Viki Eerikkilän ruokavalioon – ehdottaa herkutteluun tomaatteja

Monimediataituri Viki Eerikkilä on pyytänyt Olet mitä syöt -ohjelmassa avukseen hyvinvointilääkäri Pippa Laukan, sillä ruuhkavuosia elävä mies kaipaa arkeensa lisää puhtia. 

Olet mitä syöt -kauden ensimmäisessä jaksossa 1.12. Viki on saanut noottia Pipalta liian suurista annoskoista, suolan määrästä, yksipuolisista aterioista sekä liian tiheistä ateriaväleistä. Pipan tutkimuksissa on selvinnyt, että Vikin vatsan ympärille on kertynyt huolestuttavasti viskeraalista rasvaa ja hänen elimistössään kytee tulehdus. 

Pippa on antanut Vikin tehtäväksi muun muassa suunnitella ruokaostokset valmiiksi, sillä tämä tuppaa menemään kauppaan yleensä ilman kauppalistaa. Pippa myös toivoisi, että radiojuontaja alkaisi lukemaan tuoteselosteet ennen ruoan ostoa. 

Lue myös: Viki Eerikkilän ruokamäärä viikossa on Olet mitä syöt -ohjelman historian suurin – Pippa Laukka kauhistuu leivän määrästä

R
Pippa Laukka kauhistui Viki Eerikkilän annoskokoja. 

Kuivaliha pannaan 

Opettaakseen tavoille Pippa antaa jälleen Vikille yhden tehtävän. He menevät yhdessä ruokakauppaan kokeilemaan ”kolmen t:n haastetta”. Vikin pitää kerätä kaupasta tuotteita, jotka ovat terveellisiä, niiden pitää sisältää tuoteseloste sekä tuotteen pitää olla Vikille entuudestaan tuntematon. Yhden tuotteen pitää sisältää lihaa, yhden pitää olla kasvisperäinen ja yhden pitää olla herkku.  Myös Pippa osallistuu haasteeseen.

Viki kerää koriinsa maustamatonta naudanlihaa, artisokan sydämiä liemessä sekä herkuksi kuivalihaa. Aluksi hän suunnittelee ottavansa koriinsa taateleita, mutta kääntyy lopulta kuivalihan puoleen. 

Naudanliha ja artisokan sydämet menevät Pipan syynistä läpi, mutta sen sijaan kuivaliha saa täystyrmäyksen. Pipan mukaan niissä on aivan liian paljon suolaa, neljä ja puoli prosenttia sadassa grammassa. 

– Tätä mä en voi hyväksyä, Pippa kauhistelee. 

Pipan korista löytyy sen sijaan pinaattilettuja, kanan jauhelihaa ja herkkuna grillitomaatit. 

– Ajatellaan monesti, että grillaaminen ei ole terveellistä. Grillitomaatit kestää sen grillin kuumuuden, niistä tulee mehukkaita, siksi valitsin nämä. 

Viki ei puolestaan hyväksy Pipan herkuiksi luettelemia tomaatteja. Radiojuontaja kaipaisi tomaatin kaveriksi edes dipin, että voisi niitä herkuiksi laskea. 

– Nuo ei mulle ihan herkkukategoriaan mene, mutta hyväksytään. 

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa torstaisin. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
01.12.2022 09:45 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa