fbq
SuoratoistoSohvaperuna, kaipaatko biletystä? Näillä sarjoilla koet baari-illan menemättä minnekään - katso listaus
Sohvaperuna, kaipaatko biletystä? Näillä sarjoilla koet baari-illan menemättä minnekään - katso listaus

Varsinkin kesäisin sosiaalisen median fiidit täyttyvät railakkaista festarikuvista ja kosteista baari-illoista. Syystä tai toisesta kaikilla siihen ei ole kuitenkaan aina mahdollisuus, vaikka mieli tekisi. Villit bilevuodet ovat historiaa, eikä keho enää jaksa, vaikka mieli haluaisikin. 

Onneksi niihin kosteisiin pöytäkeskusteluihin voi päästä myös kotisohvalta, sillä eri suoratoistopalvelut tarjoavat sarjoja, minkä avulla voi päästä hilpeään biletunnelmaan. 

Lue myös: Au pairit Reunion: Varattu Jussi kävi strippiklubilla ja joi bodyshotteja Uudessa-Seelannissa – anopilta kylmäävä kommentti tv-esiintymisen jälkeen: ”Possu”

Katso listasi sarjat ja tositelevisio-ohjelmat, joissa pääset juhlatuulelle.

Käsikirjoitetut sarjat 

Valkoiset miehet 

Onko ihminen koskaan liian vanha kimppakämppään ja tauttomaan juhlimiseen? Ei ainakaan discovery+-palvelun Valkoisissa miehissä, jossa neljä alle kolmikymppistä oslolaismiestä asuvat kimppakämpässä.

Elämä Leolle (Johannes Roaldsen Fürst), Mathiakselle (Jørgen Evensen), Jensille (Eirik Hvattum) ja Hermanille (Torjus Tveiten) on pelkkää juhlaa. Edes raha ei ole esteenä, sillä Leon hullunkurinen isä Harald (Henrik Mestad) kustantaa kaiken. Vaikka sarja onkin kepeää ja hauskaa katsottavaa, on henkilöhahmojen ympärille rakennettu myös syvällisempi tarina, kuten esimerkiksi Leolle, joka on pienestä pojasta saakka kaivannut isänsä hyväksyntää ja huomiota, mutta saa takaisin aina vain maallista mammonaa. 

Valkoiset miehet -sarjan kaksi kautta katsottavissa discovery+-palvelussa. 

Juhlien jälkeen 

Aina juhliminen ei ole pelkästään hauskaa. Näin ainakin norjalaissarjassa Juhlien jälkeen. Jos kaipaa synkempää baari-iltaa, on sitä norjalaissarjassa luvassa. 

Kahdeksanosaisen sarjan jokaisessa jaksossa on luvassa bileet, mutta toisinaan ne saavat synkempiä muotoja, kun päähenkilöt kamppailevat mustasukkaisuuden ja tunteidensa kanssa. Sarjassa seurataan Selmaa (Sarah Francesca Brænne), joka on jättänyt journalismin opinnot kesken ja lentänyt ulos kimppakämpästään. Rahattomalla nuorella naisella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa siskopuolensa Elinin (Ingrid Giæver) ja tämän poikaystävänsä kanssa saman katon alle, vaikka siskopuoli ei olekaan asiasta tyytyväinen. Mitä käy, kun Selman ja poikaystävän välillä alkaa kipinöidä?

Juhlien jälkeen katsottavissa discovery+-palvelussa. 

Yhden illan juttu 

Oletko kuullut kaveriporukassa mitä erikoisimpia tarinoita yhden illan jutuista? Nyt ne tarinat on kirjoitettu draamasarjaksi.

Yhden illan juttu -sarja sisältää 10 kahden minuutin mittaista tarinaa. Sarja on jatkoa Areenassa suosiota saaneelle 10 tapaa tulla dumpatuksi -sarjalle. 

Yhden illan juttu katsottavissa Yle Areenassa. 

Lue myös: Miten Salkkarit-hurmurin suhdesopalle kävi Ex on the Beachin jälkeen? – Epäili Jannilla olevan toinen nainen ja suuttui

Limboland 

Tanskalainen draamasarja kertoo nuorista kaupunkilaisista, jotka pohtivat omaa identiteettiään ja kasvavat yhdessä kohti aikuisuutta. 25-vuotias Freja (Frederikke Dahl Hansen) kohtaa kriisin, kun hänen poikaystävänsä haluaa pitää tauon suhteesta, vaikka hän itsekin epäilee sitä.

Freja muuttaa väliaikaisesti ”ystävänsä” Katrinen (Emma Sehested Høeg) luokse. Epävarmuudet, juonittelu ja valehtelu on läsnä kaveriporukassa. Vaikkei juoni suoranaisesti keskitykään bilettämiseen, on se juonessa vahvasti läsnä. 

Limbolandin kaksi kautta katsottavissa Yle Areenassa. 

Tositelevisio 

Ex on the Beach Suomi Afterski 

Jos kaipaa vanhaa kunnon sekoilua, on sitä kolmen kauden verran nähtävillä discovery+-palvelussa. Ex on the Beachissa joukko kiimaisia nuoria lähetetään tunturiin ja heille tarjotaan lähes joka ilta teemabileet. Mitä tapahtuu, kun soppaan sekoitetaan eksiä, skumppaa ja draamaa? Parasta tositelevisiota tietenkin. 

Suoratoistopalvelussa on nähtävillä myös Ex on the City Suomi, jossa tunturin sijaan nuoriso asuu Helsingissä kimppakämpässä.

Lue myös: Kommentti: Te himokkaat Ex on the Beach -nuoret: jos te olisitte lapsiani, hakisin teidät niskaperseotteella kotiin

 Ex on the city Suomi ja Ex on the Beach Suomi katsottavissa discovery+-palvelussa. 

e
Ex on the Beach Suomi Afterski 2.0. -sarjan kaudella oli varsin kostea meno. 

 

Jersey Shore

Tämä legendaarinen amerikanitalialainen jengi tietää, miten viihdettä tehdään. Siihen kuuluu bileitä, sydänsuruja, tappeluita ja liikaa hiusgeeliä ja tekoripsiä.

Sarja oli 2010-luvulla ehdottomia tositelevisiohittejä. Vielä kymmenen vuotta sitten humalassa melskaaminen televisiossa oli harvinaisempaa ja ohjelmaa pidettiin toisinaan jopa rajuna. Sarjaa on kuvattu niin New Jerseyssä, Floridassa kuin Italiassa Firenzessä. Lisäksi siitä on tehty lukuisia eri spin off -sarjoja

Yksi muistettavimmista kasvoista sarjassa on Nicole ”Snooki” Polizzi (kuvassa edessä), joka veti kaksin käsin shotteja hankkien niin rankan humalatilan, etteivät jalat enää kantaneet. Toisinaan hän joutui pidätetyksi. 

Sarjasta löytyy Ruutu+-suoratoistopalvelusta myös eri versioita, kuten Warsaw Shore ja brittiversio Geordie Shore

Jersey Shore Ruutu+-palvelussa. 

U

 

Ibiza Weekender 

Sarjassa kamerat seuraavat nuoria brittiläisiä, jotka lomailevat bilesaari Ibizilla. Lomaresortin oppaat huolehtivat siitä, että kaikilla vierailla on hauskaa. Samalla he käsittelevät henkilökohtaista draamaa.

Kamerat taltioivat ystävysten hauskimmat lomahetket ja kuumimmat bileet. Toisinaan kamera vie katsojan mukaan myös vällyjen väliin. 

Ibiza Weekenderin 1. kausi discovery+-palvelussa. Toinen kausi ilmestyi 18.7. 

Lue myös: Abiturientti Aliisan bileputki voi kestää 14 päivää, yksi niistä päättyi psykoosiin – dokumenttisarjassa Tytöt 18 sukelletaan suomalaisnuorten ongelmiin

i
Ibiza Weekenderiä tehtiin yhteensä yhdeksän kautta. 

 

23.06.2022 20:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: All Over Press, TV5

Seuraa meitä somessa