fbq
SuoratoistoJussi Vatanen pääosassa mustassa komediassa Mies joka kuoli – katso traileri
Jussi Vatanen pääosassa mustassa komediassa Mies joka kuoli – katso traileri

Mies joka kuoli on Antti Tuomaisen samannimiseen bestseller-kirjaan perustuva kuusiosainen Elisa Viihde alkuperäissarja, joka julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa 19.6.2022. Sarjan pääroolissa nähdään Jussi Vatanen

Kuhiseva Tokio. Helteinen Hamina. Kuoleva mies. Jaakko Kaunismaa, 37, on menestynyt sieniyrittäjä, joka saa lääkärikäynnillään järkyttäviä uutisia: hän on kuolemassa. Jatkotutkimuksissa selviää, että hän on pitkällisen myrkkyaltistumisen uhri – toisin sanoen joku on hitaasti mutta varmasti murhaamassa hänet.

Haminassa olisi helppo ajaa ympyrää viimeiseen hengenvetoon asti, mutta Jaakolle tämä ei käy. Hän päättää tarttua siihen, mitä vielä on jäljellä – pelastaa sieniyritys, kerätä sato, hoitaa sovittu tilaus japanilaisille asiakkaille, ja, ennen kaikkea, selvittää kuka hänet murhasi. Ensimmäistä kertaa vuosiin Jaakko tuntee todella olevansa elossa.

Lue myös: Toimittaja paljastaa tappavia salaisuuksia Kansan vihollinen -rikosdraamasarjassa: ”Mitä väliä totuudella on tässä ajassa?”

Mies joka kuoli

Seitsemälle kielelle käännetyn menestysromaanin ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (Cold Courage), ja Foley toimii myös sarjan käsikirjoittajana. Sarja kuvattiin viime kesänä Haminassa.

Samuli Valkaman ohjaaman sarjan keskeisissä rooleissa nähdään Vatasen lisäksi Saara Kotkaniemi, Sara Soulié, Antti Virmavirta, Kari Hietalahti ja James Bond -elokuvassa Spectre näytellyt japanilainen Eiji Mihara

– Rakastan Antti Tuomaisen kirjoja. Niiden musta huumori ja jännärimäisyys ovat juuri sellaista, mitä haluan tarinoilta. Mies joka kuoli -sarja on Antin kirjojen henkeä kunnioittava ja samalla ainutlaatuinen teos. Panostimme kuvaaja Anssi Leinon, pukusuunnittelija Emmi Leeven ja lavastaja Markku Pätilän kanssa visuaalisuuteen ja loimme hehkuvaan kesäiseen Haminaan sijoittuvan murhamysteerin, jonka pääosassa Jussi Vatanen tekee upean roolityön, kuvailee ohjaaja Samuli Valkama. 

Lue myös: Suomen tunnetuimmasta palkkamurhaajasta Ilpo Larhasta tv-sarja – mukana Jussi Vatanen

Mies joka kuoli Elisa Viihde Viaplayssa 19.6. 

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Jaakko Kaunismaa/Elisa Viihde Viaplay