fbq
SuoratoistoSuomen tunnetuimmasta palkkamurhaajasta Ilpo Larhasta tv-sarja – mukana Jussi Vatanen
Suomen tunnetuimmasta palkkamurhaajasta Ilpo Larhasta tv-sarja – mukana Jussi Vatanen

Ensi vuonna Ruudussa nähtävä tv-sarja Piiritys on trilleri ja henkilötutkielma eräästä Suomen rikoshistorian mieleenpainuvimmasta hahmosta Ilpo Larhasta, joka tuli tunnetuksi niin sanotusta Jollaksen palkkamurhajutusta ja sen jälkeisistä tapahtumista. Kuusiosaisen sarjan pääosissa nähdään Elias Salonen ja Jussi Vatanen.

Vuonna 1992 suoritettu Suomen historian ensimmäinen, Larhan tekemä palkkamurha johti hänen karattuaan vankilasta pari vuotta myöhemmin 55 tuntia kestäneeseen panttivanki- ja piiritystilanteeseen, jota koko maa seurasi. Tilanne raukesi, kun Larha lopulta ampui itsensä. Piiritys on näihin tositapahtumiin perustuva rikossarja, jossa avataan ainutlaatuista rikosvyyhtiä sekä rikollisten että poliisin näkökulmasta.

Sarjan kehyksen muodostaa piiritystilanne, jossa rikoskomisario Esko Heinonen neuvottelee kerrostaloasuntoon panttivankien kanssa linnoittautuneen Ilpo Larhan kanssa. Eskon tavoitteena on ratkaista tilanne ilman uhreja. Jotta tämä onnistuisi, hänen on sukellettava syvälle Larhan mieleen ja luotava luottamus rikollisen kanssa. Sarjassa päästään seuraamaan takaumia, jotka avaavat Ilpon uskomattomia käänteitä sisältäneen rikollishistorian.

Lue myös: Jussi Vatanen näyttelee pääosaa kesällä Haminassa kuvattavassa jännityssarjassa

Hengenvaarallisen palkkamurhaajan, vankikarkurin ja pankkiryöstäjän Larhan roolissa nähdään Elias Salonen. Piiritystilanteessa neuvottelijana toiminutta rikoskomisario Heinosta näyttelee Jussi Vatanen. 

Sarjan pääkäsikirjoittajana toimii Hannu Kontturi, jota kiinnosti Larhan yllättävä päätyminen rikolliselle uralle.
– Mikä tapahtumaketju sai parikymppisen, hyvistä lähtökohdista ponnistavan taksikuskin tekemään Suomen rikoshistorian ensimmäisen palkkamurhan ja päätymään vain paria vuotta myöhemmin keskelle koko kansan seuraamaa piiritystragediaa? Ajatus ei jättänyt minua rauhaan ja lopputuloksena syntyi sarja, jossa riisumme rikollislegenda Ilpo Larhan naamion, hän kertoo Nelosen tiedotteessa.

Sarjan ohjaa Jussi-palkittu Petri Kotwica.
– Ilpo Larhan uskomatonta tarinaa ei voi keksiä. Olen saanut ohjattavakseni intohimoisesti kirjoitetun käsikirjoituksen, joka kulkee joka hetki kosketusetäisyydellä totuudesta. Valmistamme elämältä haisevan ja riipaisevan sarjan, jossa tutustumme sekä piiritettyyn että piirittäjään.

Piirityksen kuvaukset alkavat kesällä, ja sarja nähdään Ruudussa vuonna 2023. 

Lue myös: Rikossarja Koskinen saa jatkoa – toinen kausi starttaa elokuvateattereista

21.04.2022 14:45 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Atte Kajova

Seuraa meitä somessa