fbq
SuoratoistoToimittaja paljastaa tappavia salaisuuksia Kansan vihollinen -rikosdraamasarjassa: ”Mitä väliä totuudella on tässä ajassa?”
Toimittaja paljastaa tappavia salaisuuksia Kansan vihollinen -rikosdraamasarjassa: ”Mitä väliä totuudella on tässä ajassa?”

Katja Salonen (Kreeta Salminen) on juuri aloittanut toimittajana kuvitteellisessa tamperelaisessa Aamusanomat-sanomalehdessä. Edellisestä työpaikastaan saamiensa potkujen jälkeen hän haluaisi näyttää kyntensä tutkivana journalistina, mutta saa tehtäväkseen muun muassa haastatella kaduntallaajia kesän ensimmäisistä jäätelönsyöntikokemuksista.

Sitten erääseen tulipalouutiseen liittyvä rutiinikeikka johtaa Katjan jalkapallolegenda Samuli Tolosen epämääräisten liiketoimien jäljille. Näyttäisi siltä, että uuden stadionin rakentamiseen tarkoitetut miljoonat eurot ovat joutuneet väärille teille.

Lue myös: Komisario Beck saa lapsenlapsensa apua C More -uutuudessa

Kansan vihollinen Kreeta Salminen

Lukijat suuttuvat verisesti

Katja alkaa löytää viitteitä muun muassa kryptovaluuttoihin liittyvistä hämärätoimista ja kotikaupunkinsa johtohenkilöiden hyvä veli -verkostosta. Samalla hänestä tulee lukijoiden silmittömän vihan kohde, koska on pilannut kansan rakastaman jalkapallotähden maineen. 

Katjan on vaikea löytää totuutta sekavan vyyhden keskeltä. Jalkapallosankari Samuli lupaa kertoa Katjalle perimmäiset faktat, mutta sitten tapahtuu jotain traagista.

– Katjan määrääviä luonteenpiirteitä ovat kunnianhimo ja päämäärätietoisuus. Hän on älykäs ja nopea, Salminen kuvailee hahmoaan, joka onnistuu suututtamaan vaarallisia tahoja tutkimuksillaan.

Mikko Kuparinen Kansan vihollinen
Ohjaaja Mikko Kuparinen

Totuus on tuolla jossain

Kansan vihollinen seuraa fiktion keinoin sitä, kuinka tutkiva journalismi toimii. Keskeisenä teemana on muun muassa vallankäytön ja totuuden liitos, kun yksinäinen toimittaja yrittää taistella niitä käsityksiä vastaan, joihin kaikki muut tuntuvat uskovan. 

– Sarja pohtii muun muassa sitä, että mitä väliä totuudella on tässä ajassa, jossa ihmisiä kiinnostaa eniten se, että kuka kertoo parhaan tarinan tai kuka huutaa kaikista lujimpaan ääneen, sarjan ohjaaja Mikko Kuparinen analysoi.

Ohjaajaa itseäänkin hämmentää se, kuinka läheltä sarjan teemat liippaavat jopa maailmanpolitiikan tuoreimpia käänteitä.

– Voisi ajatella, että tänä päivänä kaikilla olisi pääsy riippumattomaan tietoon. Se on kuitenkin pitkälti siitä kiinni, missä päin maapalloa ja missä asemassa yksittäinen ihminen sattuu olemaan, Kuparinen pohtii.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Tobias Zilliacus, Antti Luusuaniemi, Johannes Holopainen, Anna Böhm, Kai Vaine, Mikko Nousiainen, Milka Ahlroth, Lari Halme, Hennariikka Laaksola ja Tomi Salmela.

Kansan vihollinen -sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ovat katsottavana C More -palvelussa torstaina 19.5. Tämän jälkeen sarjaa julkaistaan jakso viikossa torstaisin.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

18.05.2022 10:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa