fbq
Suoratoisto90 päivää morsiamena: Muslimi Mohamed ei anna amerikkalaisrakkaansa käyttää bikinejä – asettaa tylyt vaihtoehdot
90 päivää morsiamena: Muslimi Mohamed ei anna amerikkalaisrakkaansa käyttää bikinejä – asettaa tylyt vaihtoehdot

Supersuositussa 90 päivää morsiamena -realityohjelmassa seurataan joukkoa yhdysvaltalaisia, jotka ovat löytäneet rakkauden eri maasta. Ohjelmassa eri kulttuureista tulevat parit yrittävät sovittaa elämäänsä yhteen Amerikan kamaralla.

Ulkomaalaiset ovat tulleet maahan K1-viisumilla, ja heillä on 90 päivää aikaa päättää, mennäkö naimisiin vai lähteäkö eri teille. 

Yksi ohjelmassa seurattavista pariskunnista on egyptiläinen Mohamed, 25, ja 48-vuotias Yvette

Lue myös: 90 päivää morsiamena: Serbikaunotar haaveilee Amerikan unelmasta – sulho yrittää keksiä tapoja tienata: kryptovaluutta, lenkkarit ja haaroista revenneet housut

Mohamed on muslimi ja Yvette puolestaan ei, joten kulttuurierot ovat hanganneet parin välejä siitä asti, kun mies saapui Yhdysvaltoihin. 

Mohamed ei hyväksynyt esimerkiksi sitä, että Yvette oli samassa tilassa miesasentajan kanssa, joka oli tullut laittamaan heidän vessaansa bideetä. Mohamed kertoi, ettei Islamin mukaan mies ja nainen voi olla kahden. 

 

Yvette ei kuitenkaan aio kääntyä muslimiksi ja on sanonut, että jos Mohamed yrittää muuttaa häntä liikaa, ei suhde tule onnistumaan. Yvette on suostunut tekemään kuitenkin joitakin myönnytyksiä, kuten ettei hän syö sianlihaa ja juo alkoholia vain erityistilaisuuksissa. Hän on myös suostunut siivoamaan komeronsa tavaroista ja vaatteista, joita Mohamed ei hyväksy. 

Lue myös: 90 päivää morsiamena: Shaeeda pyytää ensitapaamisella miehensä lapsia kutsumaan häntä äidiksi – lapsilta tyhjentävä reaktio

"Näyttävät tarkoituksella tissejä"

Tosi-tv-sarjan viidennessä jaksossa pariskunta menee tapaamaan Yvetten ystäviä. He eivät ole päässeet lähtemään vielä kotoa, kun ongelmia alkaa ilmetä. Mohamed ei hyväksy, että Yvetten leningistä näkyy hänen alushousunsa läpi. Yvette suostuu laittamaan Mohamedin pyynnöstä pidemmän takin päällensä. 

Yvette on hermostunut siitä, mitä illallisella tulee tapahtumaan, sillä Mohamed ei ole käynyt liiemmin illallisilla muiden kuin perheenjäsenten naisten kanssa. Yvette pelkää myös hänen ystäviensä reaktiota. Ystävät ovat sanoneet pelkäävänsä, että Mohamed yrittää muuttaa Yvetteä liikaa. 

– Totta puhuen minäkin olen hieman huolissani viimeaikaisista säännöistä ja käytöksestä. Yritän antaa Mohamedille armoa, koska tiedän, että kulttuuri on uutta. 

Lue myös: 90 päivää morsiamena: Kobe tulee mustasukkaiseksi imettävän kumppaninsa povesta: ”En voi jakaa rintoja poikani kanssa”

Pariskunta saapuu illalliselle. Ei mene hetkeäkään, kun vastassa on ensimmäinen kiusallinen tilanne. Tarjoilija tulee kysymään, haluaisiko pariskunta muiden tavoin viiniä. Yvette kieltäytyy vaivaantuneena. 

Tunnelma on muutoinkin  jännittynyt. Mohamed purkaa kahden kesken kameralle tuntojaan Yvetten ystävistä. Hänen mielestään he ovat outoja. 

– Tuntui, että he yrittävät nähdä, miten reagoisin, koska olen muslimi. He näyttävät tarkoituksella enemmän tissejään, eikä minun tarvitse nähdä niitä. 

Yvetten ystävät laittavat nuoren miehen heti piinapenkkiin ja alkavat pommittaa häntä kiperillä kysymyksillä. He haluavat tietää, onko mies harrastanut koskaan seksiä tai suudellut. Mohamed sanoo, ettei ole. Pornoon liittyvän kysymykseen Mohamed ei suostu edes vastaamaan. 

Ystäviä kiinnostaa myös se, miksi Mohamed laittoi viestiä Yvettelle sosiaalisessa mediassa, kun kuvassa naisella oli bikinit päällä, eikä Mohamed hyväksy kyseistä vaatetusta puolisollaan. 

Minä vai bikinit? 

Illallinen ei ole mennyt hyvin ja autossa vallitsee hyytävä tunnelma. Mohamed kertoo kokeneensa illallisella, ettei häntä kunnioiteta.

Mohamed ei pidä myöskään siitä, että Yvette kertoi ystävilleen illallispöydässä heidän erimielisyydestään vaatteisiin liittyen ennen ravintolaan lähtöä. 

Mies raivostuu, kun saa tietää, että Yvette on puhunut ystävälleen heidän aiemmasta riidasta. Siitä, kun Yvette oli ollut perhelomalla bikineissä eikä uimapuvussa. Mohamed oli jyrähtänyt tuolloin Egyptistä käsin asiasta Yvettelle. 

Lue myös: Kuinka paljon 90 päivää morsiamena -sarjaa käsikirjoitetaan? Suomalainen Jasmin kertoo oman kokemuksensa: "Mikään ei ollut luonnollista tai oikeaa"

Kuukausien takaista riitaa ei ole selvästikään selvitetty, sillä se nousee riidan keskiöön autossa. 

Mohamedin mukaan Yvette olisi luvannut hänelle, ettei käyttäisi enää bikineitä. Yvette on toista mieltä. Yvette yrittää myös selittää, kuinka Yhdysvalloissa on erilainen kulttuuri mitä Egyptissä. 

– Voit pukeutua miten haluat. Juoda viiniä tai mitä vain. Mutta älä mene naimisiin kanssani. Valitsetko bikinit minun sijastani? Mohamed tokaisee. 

Pariskunta pääsee vihdoin kotiin. He eivät puhu toisilleen sanaakaan ja päättävät mennä eri sänkyihin nukkumaan. 

– En ole musliminainen. En halua, että minua määräillään. En aio elää elämääni kontrolloituna ja pahana ihmisenä, koska olen sellainen kuin olen. Vaikka rakastankin häntä, en nai häntä, jos emme saa tätä selvitettyä, Yvette toteaa kameroille nyyhkyttäen. 

Lue myös: 90 päivää morsiamena: Sulhasensa huijaamaksi tullut Shaeeda näkee rakkaansa ränsistyneet talon ja auton: ”En halua olla täällä”

90 päivää morsiamena -sarjan uusin jakso tiistaisin discovery+-palvelussa ja TLC-kanavalla kello 20. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
21.06.2022 15:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Discovery

Seuraa meitä somessa