fbq
HaastatteluTommi Taurula on esittänyt Karia miltei Salkkareiden alusta asti – tiesitkö mihin rooliin hänet aluksi koekuvattiin?
Tommi Taurula on esittänyt Karia miltei Salkkareiden alusta asti – tiesitkö mihin rooliin hänet aluksi koekuvattiin?

Suosikkisarja Salatut elämät palaa maanantaina 8.8. kesätauolta. Yksi kuluneen vuoden kiinnostavimpia juonikuvioita on ollut Kari Taalasmaan ryhtyminen panimobisnekseen.

Lue lisää: Salatut elämät: Näin Tommi Taurula kommentoi Karin rikastumista: ”Kun se saa tukon seteleitä käteen, niin tuuli vie ne mennessään”

Näyttelijä Tommi Taurula on esittänyt Kari Taalasmaata miltei sarjan alusta asti. Alun perin Taurula koekuvattiin Toni Veijalaisen rooliin, joka meni lopulta Kristo Salmiselle. Taurulalle löytyi sopiva rooli vankilasta palaavana Elinan veljenä ja Ullan ja Sepon poikana. 

Kari on poistunut Pihlajakadulta muutaman kerran ja palannut aina takaisin. Nyt hahmo on ollut mukana yhtäjaksoisesti vuodesta 2013 asti. 

Taurula kertoi Katson haastattelussa, että Salattujen elämien kohtauksista hauskimpia ovat olleet sellaiset, joissa Kari esimerkiksi korjaa jotain. Hän mainitsee muutaman vuoden takaiset jaksot, joissa Kari ja Ismo korjaavat Pihlajakadun putkia. 

– Sitten on semmoisia yksittäisiä kohtauksia, jotka ovat niin hemmetin hyvin kirjoitettuja, että komiikka syntyy jo pelkän tekstin ansiosta, Taurula lisää.

Salatut elämät 3771
Tommi Taurula nauttii kohtauksista, joissa Kari korjaa jotain. 

Karin hahmo lähtee Taurulalla niin sanotusti selkäytimestä. Vuorosanat pitää kuitenkin opetella erityisen hyvin. Kun teksti on hallussa, on enemmän liikkumavaraa ja mahdollisuuksia leikkiä tekstin kanssa.

Lue lisää: Kari Taalasmaan ääliömäisyys on välillä liikaa Tommi Taurulalle: ”Karista koitettiin aikoinaan tehdä vähän turhankin rasistista tyyppiä”

Vielä sujuvammaksi kohtausten tekeminen menee, jos vastanäyttelijänä on vanha konkari. Esimerkiksi Gunnaria esittävän Raimo Grönbergin kanssa Taurulalla on hyvä kemia. He ovat näytelleet yhdessä myös teatterin puolella, muun muassa Espoon Kaupunginteatterissa esitetyssä Esitystalous-trilogiassa. 

Salatut elämät jakso 4080
Tommi Taurula ja Gunnaria esittävä Raimo Grönberg ovat näytelleet yhdessä myös teatterissa.

Viime vuosina Taurula ei ole Salkkareiden ohella pahemmin tehnyt pistoja muihin produktioihin paria animaatiodubbausta lukuun ottamatta.

Lue myös: Sara Parikka kumoaa väitteen somevaikuttajan työstä Kesäterassissa: ”juodaan lattea ja saadaan paljon rahaa”

Näyttelemisen lisäksi Taurula soittaa kitaraa. Karin käsissä soitinta hänen mukaansa tuskin tullaan näkemään.

Salatut elämät 8.8. alkaen maanantaista perjantaihin klo 19.30 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

07.08.2022 12:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Timo Korhonen, MTV

Seuraa meitä somessa