fbq
TV Sara Parikka kumoaa väitteen somevaikuttajan työstä Kesäterassissa: ”juodaan lattea ja saadaan paljon rahaa”
Sara Parikka kumoaa väitteen somevaikuttajan työstä Kesäterassissa: ”juodaan lattea ja saadaan paljon rahaa”

Näyttelijä ja somevaikuttaja Sara Parikka on Kesäterassin vieraana maanantaina 1.8. 

Sara tuli koko kansan tietoisuuteen Salatut elämät -sarjasta, jossa hän aloitti vasta 16-vuotiaana.

Sara kertoo ohjelman juontajille Tuija Pehkoselle ja Lorenz Backmanille, että palattuaan aikoinaan äitiyslomalta Salkkareihin hän oli aloittanut jo oman bloginsa ja huomasi pian, että somessa työskentely on sen hauskuuden lisäksi myös kannattavaa. 

– Siinä vaiheessa, kun palasin äitiyslomalta, niin tuntui, että olen nähnyt jo tämän, Sara kertoo viitaten työhön Salkkareissa. 

Saralla on Instagramissa yli neljännesmiljoona seuraajaa. Lisäksi hänellä on blogi sekä hän pyörittää podcastia. Sara nauttii työstään. Hän ei ole suunnitellut uraansa millään aikatähtäimellä vaan tekee projekteja mielenkiinnon ja innostuksen kautta. 

Sometyö on monelle suuri haave, mutta samaan aikaan se saa osaksensa soraääniä. juontajia kiinnostaa tietää alan ammattilaiselta, miksi alaa parjataan niin paljon. 

– En tiedä, onko siinä illuusio, että se on tosi helppoa. Sellainen, että juodaan lattea ja päivitellään vähän kuvia ja saadaan paljon rahaa. En tiedä, se mahdollisesti ärsyttää, triggeröi, Sara pohtii. 

Lue myös: Bachelor-juontaja Mikko Parikka: "En häpeä intohimoani rakkausrealityyn"

Lorenzia kiinnostaa, minkälaista somevaikuttajan arki on. Onko se kevyttä?

– Tietysti se on ajoittain kevyttä ja ihanaa duunia. Mutta siihen liittyy paljon myös muuta, ihan lähtien sähköpostirumbista, sopimukset on pitkiä. Tehdään vuoden sopimuksia isojen yritysten kanssa. 

Saran mukaan harhaluulo siitä, että firmat maksaisivat vaikuttajille tyhjästä, ei pidä paikkansa. 

– Siellä kyllä tiedetään, mitä siellä tehdään. Se mietitään ja tehdään kunnolla. Monihan kuvaileekin tätä työtä niin, että on yhden ihmisen mediatoimisto tai mediatalo.

Saran aviomies Mikko Parikka tekee vaimonsa tavoin töitä vaikuttajana. Molemmat työskentelevät kotoa käsin. Se vapauttaa, mutta siihen myös liittyy mutta...

– Saa olla kiitollinen, ja se auttaa monessa kohtaa, mutta on se välillä kaoottista ja aiheuttaa säätöä. On hirveästi hyviä puolia, mutta on siinä myös haasteensa, Sara toteaa haastattelussa. 

Kesäterassi arkipäivisin kello 19.30 MTV3-kanavalla. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
01.08.2022 12:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Kari Pekonen

Seuraa meitä somessa