fbq
ElokuvatSihja ei ole mikään Helinä-keiju: "Lähempänä peikon ja lepakon viehkeää yhdistelmää"
Sihja ei ole mikään Helinä-keiju: "Lähempänä peikon ja lepakon viehkeää yhdistelmää"

Sihja-keiju eroaa valtavirrasta Marja Pyykön ohjaamassa lastenelokuvassa. Sihjaa näytellyt Elina Patrakka palkittiin roolistaan viime vuoden maaliskuussa kansainvälisellä lasten ja nuorten Buff-elokuvafestivaalilla Malmössä.

Sihja – kapinaa ilmassa on ohjaaja Marja Pyykön ensimmäinen lastenelokuva. Perjantaina 5. elokuuta ensi-iltansa saaneessa elokuvassa on paljon fantasiaelementtejä, kuten lentokohtauksia, räjähdyksiä ja taivaalta putoavia lintuja.

– Kokemus oli antoisa, ja sain tehdä mitä rakastan: oppia uutta ja tähdätä korkealle, Pyykkö kertoo elokuvan tiedotteessa.

Lue myös: Elokuva-arvostelu: Elina Patrakka on hykerryttävän hauska Sihja-keijuna, joka syö kukkia ja piereskelee

Alfred (Justus Hentula) on rauhallinen, perhosia tutkiva kaupunkilaispoika. Hänen yksinäinen elämänsä muuttuu kertaheitolla, kun hänen kotiinsa saapuu erikoinen ja kukkia syövä Sihja-keiju (Elina Patrakka). He ystävystyvät ja alkavat tutkia kuolleiden lintujen mysteeriä.

Sisäkuva
Marja Pyykkö on ohjannut aiemmin elokuvat Sisko tahtoisin jäädä (2010), Kekkonen tulee! (2014) ja Yösyöttö (2017).

Päähenkilöiden Alfredin ja Sihjan epätodennäköinen ystävyys kiehtoi Pyykköä.

– Yhdessä he ovat erinomaisia luomaan humoristisia tilanteita, konflikteja, jännitystä ja draamaa. Ohjaajana heidän yhteinen kasvunsa oli elokuvan painopiste, jonka varaan luoda Sihja - kapinaa ilmassa -elokuvan maailma, Pyykkö sanoo.

Alfredissa Pyykkö ihailee hänen lempeyttään ja kiltteyttään. Sihja on taas itsepäinen, sukkela suustaan, eikä aina tiedä, milloin olla hiljaa.

Lue myös: Elokuva-arvio: Brad Pittin tähdittämä Bullet Train pitää otteessaan jopa someriippuvaisen teinin – roolitus sai kritiikkiä osakseen

Vaikka elokuvan visuaalinen maailma onkin kohotettu, se nojaa realismiin ja on rosoinenkin. Pyykön mielestä fantasiaelementtien yhdistäminen karkeaan visuaaliseen maailmaan tekee elokuvasta söpöstelyn sijaan ’coolin’.

– Onhan Sihja-keijukin lähempänä peikon ja lepakon viehkeää yhdistelmää kuin keijupölystä pinkeää Helinää.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
06.08.2022 10:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Tuffi Films

Seuraa meitä somessa