fbq
ArvostelutElokuva-arvostelu: Elina Patrakka on hykerryttävän hauska Sihja-keijuna, joka syö kukkia ja piereskelee
Elokuva-arvostelu: Elina Patrakka on hykerryttävän hauska Sihja-keijuna, joka syö kukkia ja piereskelee

Sihja - kapinaa ilmassa on kuin Stranger Things, mutta lapsille. Samankaltaisuuksista huolimatta ohjaaja Marja Pyykön ensimmäinen lastenelokuva viihdyttää.

****

Alfred (Justus Hentula) on kiltti ja rauhallinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Alfredin yksinäinen elämä muuttuu, kun hänen kotiinsa saapuu piereskelevä ja erikoinen Sihja-keiju (Elina Patrakka).

He ystävystyvät ja tutkivat kuolleiden lintujen mysteeriä. Samalla kauppoihin tulee Mirakulaus-lannoite, joka tappaa kaikki rikkaruohot ja saa kukat kukoistamaan.

Lue myös: Elokuva-arvostelu: Syvä vesi on kieroutunut tarina murhista ja avoimesta uskottomuudesta

Elina Patrakka on nimiroolissa upea. Hänet palkittiin ansaitusti Nordic Star -palkinnolla Malmössä, kansainvälisellä lasten ja nuorten BUFF-elokuvafestivaalilla viime vuoden maaliskuussa. Patrakka on hykerryttävän hauska keijuna, joka ihailee yläilmoista Prisman parkkipaikkaa ja syö ruokapöydässä kukkia maljakosta. Justus on sympaattinen Alfredina, joka ei aina osaa pitää puoliaan.

Aikuisnäyttelijöistä Elena Leeve (Riia) ja Elmer Bäck (Eerik) tekevät varmaa työtä Alfredin vanhempina, jotka ihmettelevät Sihjan erikoisia tapoja. Pirjo Lonka (Lisbeth Lukinmaa) on uhkaava Eerikin pomona lannoitetehtaalla ja Eero Ritala (Perttu Nikkinen) salaperäinen Mirakulaus-lannoitteen kehittäjänä.

Sisäkuva
Alfredin Riia-äiti (Elena Leeve, oikealla) ihmettelee Sihja-keijun (Elina Patrakka) omituisia ruokailutapoja.

Juoni muistuttaa hyvin paljon Netflixin Stranger Things -sarjaa. Salaperäinen, erikoisia voimia omaava tyttö saapuu kaupunkiin, ja ystävystyy tavallisen pojan kanssa. Yhdessä he tutkivat mysteeriä, joka voi uhata koko kaupungin tulevaisuutta.

Lue myös: Kirsti Somersalo nousi kansainväliseksi leffatähdeksi ja katosi julkisuudesta – ”Kauhean paljon mieluummin jäisin tuntemattomaksi”

Samankaltaisuuksista huolimatta ohjaaja Marja Pyykön ensimmäinen lastenelokuva viihdyttää.

Seikkailu. O: Marja Pyykkö. N: Elina Patrakka, Justus Hentula, Eero Ritala. (Suomi 2021). 90 min. 

Sihja - kapinaa ilmassa elokuvateattereissa 5.8.

05.08.2022 13:16 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Tuffi Films

Seuraa meitä somessa