Yle: Lauri Törhönen ahdisteli vuosia useita elokuva-alan naisia - mukana myös Salatut elämät -sarjan näyttelijöitä

Uutiset | 31.01.2018 19:52

Viime kuukausina on kohistu seksuaalisesta ahdistelusta. Nyt Yle on paljastanut, että palkittu elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhönen on häirinnyt  lukuisia naisia seksuaalisesti.

Yle haastatteli 20 naista, jotka kertoivat Törhösen ehdottaneen seksiä muun muassa pääsykokeissa. Haastatteluissa selvisi, että häirintä on ollut myös fyysistä.

Häiritseviä tapauksia kerrotaan tapahtuneen jo 1980-luvulla, kun Törhönen vieraili Taideteollisessa korkeakoulussa opettajana. Professori ei kuitenkaan ole suostunut kommentoimaan häneen kohdistuvia väitteitä.

LUE MYÖS: Leffa-alan ahdistelusta syytetty ex-professori vaikenee kohusta: ”Ei ole mitään sua vastaan…” 

Törhönen on Vares-elokuvien lisäksi ohjannut muun muassa suosittua Salatut elämät -sarjaa. Myös Salattujen elämien näyttelijät ovat kokeneet, että hän on kohdellut naisia esineellistävästi.

Me too -kampanja kannustaa puhumaan

Me too -kampanjaan johtanut kohu sai alkunsa lokakuussa, kun New York Times julkaisi artikkelin lukuisista tähdistä, jotka olivat joutuneet Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinin seksuaalisen häirinnän uhreiksi. 

Taustaa: Hollywood-tuottaja kaikkien aikojen seksiskandaalin keskellä – ahdisteli ja raiskasi näyttelijöitä?!

Suomessa asia tuli esille, kun näyttelijä ja ohjaaja Heidi Lindén kertoi lokakuussa Helsingin Sanomille elokuva-alalla vallitsevasta seksuaalisen häirinnän kulttuurista.

Lue lisää: Seiska sai haltuunsa kohutun nimilistan elokuva-alan ahdistelijoista – Heidi Lindénin outo käytös hämmentää: ”Hän sanoi, että listaa ei ole!”

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!