Uusi työ ja koti! Toni Nieminen pakeni erotuskaansa Vihtiin: ”Olin henkisesti täysin rikki!”

Uutiset | 07.06.2020 07:04

Vihdissä sijaitseva Puuhapark-teemapuisto sai äskettäin nimekkään työntekijän, kun takavuosien menestynyt mäkihyppääjä ja olympiasankari Toni Nieminen, 45, otti vastaan pestin huvipuistoisäntänä.

Ex-mäkikotka on ollut kuluvan vuoden aikana uutisotsikoissa eritoten ihmissuhdesotkujensa vuoksi. Ensin Toni erosi alkuvuodesta vaimostaan Heidi Niemisestä. Hyvin pian sen jälkeen hän alkoi seurustella oululaisen seitsemän lapsen yksinhuoltajaäidin Anskun, 39, kanssa. Pari viikkoa sitten julkisuuteen kajahti jälleen uutispommi, kun Seiska paljasti, että Tonin salamasuhde Anskuun päättyi katkeraan eroon.

Lue myös: Riutunut ja rahaton Toni Nieminen avautuu erotuskastaan: Haudoin synkkiä ajatuksia!

Toni Nieminen sai äskettäin pestin Vihdin Puuhaparkin huvipuistoisäntänä. – Tämähän on lapsuuteni unelma-ammatti.
Toni Nieminen sai äskettäin pestin Vihdin Puuhaparkin huvipuistoisäntänä. – Tämähän on lapsuuteni unelma-ammatti.

 

Seiska tapasi riutuneen oloisen mäkikotkan Puuhaparkissa. Virallisesti Tonin pesti huvipuistoisäntänä alkaa 13. kesäkuuta.

– Kyllä tämä työ ja muutto Oulusta uusiin maisemiin tuli pelastuksena. Olen ollut ihan romuna, erokriisissä näkyvästi laihtunut Nieminen aloittaa tilityksensä.

Toni asui vielä kuukausi sitten Anskun kanssa tämän rivitaloasunnossa Oulussa. Toukokuun puolen välin tienoilla mäkikotka pakkasi yllättäen kamppeensa ja muutti Oulusta yli 120 kilometrin päähän Kemiin.

Majapaikka järjestyi ystävän nurkista isosta valkoisesta tiilitalosta.

Lue myös: Ero tuli Toni Niemiselle suurena järkytyksenä: ”Menetin elämäni rakkauden!”

Toni sanoo käyneensä viimeisimmän eronsa jälkeen henkisesti pohjalla. – Olin totaalisen rikki. Paikanvaihdos oli pakollinen.
Toni sanoo käyneensä viimeisimmän eronsa jälkeen henkisesti pohjalla. – Olin totaalisen rikki. Paikanvaihdos oli pakollinen.

Olin täysin rikki

Pohjois-Suomessa ollessaan Toni koki, että seinät alkavat kaatua päälle.

– Perheeni, läheiseni ja ystäväni asuvat Etelä-Suomessa, joten koin jääneeni ihan yksin. Mieleen alkoi tulla vain synkkiä ajatuksia. Yhdessä vaiheessa tuntui jo siltä, että tästä tuskasta ei näytä olevan enää ulospääsyä.

Toni lisää, että hän uskoo ystävien tuen lisäksi urheilijataustallaan olleen merkittävä vaikutus takaisin jaloille nousemiseen.

– Huippu-urheilussakin olen kokenut isoja onnistumisia, mutta myös isoja epäonnistumisia. Välillä on pitänyt sanoa käsi nyrkissä, että perkele, kyllä tästä selvitään.

– Päätin lähteä Kemistä hoitamaan erosokkiani ihan uusiin maisemiin. Oli pakko, koska olin henkisesti täysin rikki. Nyt alkaa jo helpottaa.

– Tämä on meikäläiselle uusi alku puhtaalta pöydältä, kertoo Pohjois-Suomesta Vihtiin muuttanut ex-mäkikotka.
– Tämä on meikäläiselle uusi alku puhtaalta pöydältä, kertoo Pohjois-Suomesta Vihtiin muuttanut ex-mäkikotka.

 

Lue myös: Kotoaan pois lähteneen Toni Niemisen kriisi syvenee – vippasi rahapulassa kavereiltaan!

Tonin henkiseen ja taloudelliseenkin ahdinkoon ilmaantui pelastus oikealla hetkellä, kun ex-alppinisti Sami Uotila halusi tarjota urheilijakollegalleen töitä. Sopiva pesti löytyi Uotilan perheyrityksestä Vihdin Puuhaparkista.

– Eipä olisi voinut tulla tämä tarjous enää parempaan aikaan. Kyllä totaalinen paikan vaihdos sai taas positiiviset ajatukset liikkeelle. Ja tämähän on meikäläisen lapsuuden unelma-ammatti olla huvipuiston isäntänä.

Puuhapark avataan lauantaina 13. kesäkuuta.

– Minulla on asunto täällä työn yhteydessä, ja alustavasti on sovittu, että olen täällä koulujen alkuun eli elokuun puoliväliin saakka.

 

 

Teksti:Kai Merilä
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!