Uutiset

Useista rikoksista epäillyn Ilja Janitskinin isä Anatoli ja Marjatta-äiti huolissaan pojastaan – harvinainen haastattelu: ”Meidän molempien terveys on ollut koetuksella!”

02.05.2018 08:12

Seiska tapasi toissa keskiviikkona kohutun MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin vanhemmat Marjatan ja Anatolin Pasilan poliisivankilan edustalla Helsingissä.

Lukuisista epäillyistä rikoskokonaisuuksista vangittua Iljaa tapaamassa olleet vanhemmat ovat erittäin huolissaan poikansa terveydentilasta.

Lue myös: Ilja Janitskinin äiti väittää: Ilja ei saa syöpälääkkeitään poliisivankilassa – "Tämä on kidutusta!"

Ärhäkkä suolistosyöpä

Janitskin sairastaa ärhäkkää suolistosyöpää, joka leikattiin viime vuonna Andorrassa. Syöpä oli levinnyt imusolmukkeisiin, jonka vuoksi mies oli kuukausia kemoterapiahoidossa.

– Leikkauksen jälkeen kirurgi soitti ja sanoi, että yksi juttu pitäisi vielä tarkistaa. Totesin vain, että ei saatana. Sitten selvisi, että ei ollutkaan tulehtunutta umpisuolta, vaan nelostason suolistosyöpä, joka oli levinnyt imusolmukkeisiin, Ilja kertoi Seiskalle joulukuussa Andorrassa.

Lue myös: Ilja Janitskinin syöpähoidoista Andorrassa lähtee Suomen valtiolle jättimäinen lasku: Hoidot ovat maksaneet jo 200 000 euroa!

Helvetilliset vuodet

Poikaansa tapaamassa olleen Marjatta-äidin mukaan Ilja oli olosuhteista huolimatta suhteellisen pirteä.

– Mieliala on nyt vähän parempi, vaikkei se hyvä ole. Hän sanoi, että on jo tottunut istumaan. Kuulustelut yritetään saada mahdollisimman pian tehtyä. Kuulusteluja suorittaneet poliisit ovat kuulemma olleet ihan ystävällisiä.

Isä-Anatolin mukaan viime vuodet ovat olleet vanhemmille yhtä helvettiä.

– En voi sanoin kuvata, miten raskas tämä prosessi on ollut. Meidän molempien vanhempien terveys on ollut koetuksella. En toivoisi edes pahimmalle vihamiehelle vastaavaa, Anatoli kuvaa perheen tilannetta.

Anatoli ja Marjatta kävelivät poliisitalon ympäri. Pienten ikkunoiden takana on sellit, joista yhdessä heidän poikansa lusii.
Anatoli ja Marjatta kävelivät poliisitalon ympäri. Pienten ikkunoiden takana on sellit, joista yhdessä heidän poikansa lusii.

Lue myös: Valemedia MV-lehden kustantaja Ilja Janitskin laajassa erikoishaastattelussa Andorrassa: ”Olen varmasti tehnyt virheitä, mutta en ole oikea toimittaja!”

Äiti sairauslomalle

Isän mukaan Iljaa on kohdeltu kuin murhaajaa.

– Sairasta poikaamme on ajettu takaa. Ymmärtäisimme asian, jos Ilja olisi murhamies, mutta eivät nämä rikosepäilyt ole edes vakavia. Ilja ei ole sellainen rikollinen, joksi hänet on lehdissä leimattu, Anatoli sanoo.

Myös äiti sanoo viime vuosien olleen varsin piinaavia.

– Olen ollut näiden tapahtumien vuoksi monta kertaa sairauslomalla, ja yöunet ovat jääneet vähille, Marjatta kertoo.

Lue myös: Mitä ihmettä?! Paparazzi bongasi useista rikoksista vangitun Ilja Janitskinin aamulla Helsingissä: ”Tepasteli rennosti kadulla” – kuva!

Haluamme oikeutta

Vanhemmat olivat viime vuonna vierailulla Andorrassa, kun Ilja sai tiedon syövästään.

– Kun piti olla leikkaukseen meno, niin tuli vangitseminen. Se oli jotain niin käsittämätöntä, että mietin voiko tässä maailmassa tapahtua edes jotain näin kamalaa, äiti sanoo.

– Nyt haluamme vain oikeutta ja oikeudenmukaista kohtelua. Iljan täytyy päästä syöpään erikoistuneen lääkärin hoitoon.

Lue myös: Ilja Janitskin kumoaa huhut valemedia MV-lehdestä: En ole tienannut sillä miljoonia – olen miltei varaton!

Vanhemmat puhuvat pojastaan kauniisti.

– Ilja on meidän ainoa poikamme. Hän on laajasydäminen ihminen ja haluaa pohjimmiltaan uskoa ihmisistä hyvää. Hänen kohtelunsa on erittäin hävytöntä. Uskomme oikeus- ja hyvinvointivaltioon on mennyt, Janitskinit sanovat.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Panu Hörkkkö ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!