Törkeästä ihmiskaupasta ja useista seksuaalirikoksista epäilty Veijo Baltzar pääsi vapaaksi vankilasta

Uutiset | 09.11.2020 16:19

Viime vuoden marraskuussa törkeästä ihmiskaupasta sekä lukuisista muista törkeistä rikoksista pidätetty ja vangittu kulttuurineuvos Veijo Baltzar, 78, on päässyt vapaaksi tutkintavankeudesta. Helsingin käräjäoikeus päätti maanantaina iltapäivällä vapauttaa Baltzarin matkustuskieltoa vastaan, eli hän ei saa matkustaa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Tapauksen esitutkinta on valmistunut ja mahdolliset syytteet luetaan joulukuussa, joihin Baltzar pääsee vastaamaan vapaalta jalalta. 

Lue myös: Ihmiskaupasta epäilty Veijo Baltzar remontoi rahaa säästelemättä – myyntiin laitetulla ökytalolla synkkä lähihistoria!

Yli kymmenen uhria

Baltzarin epäiltyjen rikosten taustalla iso ihmiskauppavyyhti. Poliisi löysin Baltzarin huvilalta pidätyksen yhteyksessä kymmenkunta nuorta naista, joiden epäillään olleen Baltzarin luoman lahkon uhreja.

Baltzaria epäillään törkeän ihmiskaupan lisäksi törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Asianomistajia eli uhreja on yli kymmenen.

Lue myös: Kauhujen näyttämö myynnissä! Tutkintavankeudessa viruva Veijo Baltzar haluaa talostaan 995 000 euroa!

Baltzar on esitutkinnassa kiistänyt kaikki epäilyt. Maksimirangaistus epäillyistä rikoksista on kymmenen vuotta vankeutta.

Jutussa on peräti neljä syyttäjää, joita johtaa ihmiskauppatapauksiin erikoistunut Mikko Sipilä. Alkamassa onkin Suomen rikoshistorian isoin ihmiskauppaoikeudenkäynti.

Lue myös: Poliisi tutkii Veijo Baltzarin ihmiskauppajutussa myös seksuaalista hyväksikäyttöä ja pahoinpitelyä

Teksti:Olli Suominen & Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!