Uutiset

Poliisi tutkii Veijo Baltzarin ihmiskauppajutussa myös seksuaalista hyväksikäyttöä ja pahoinpitelyä

05.12.2019 11:50

Kulttuurineuvos Veija "Veijo" Baltzarin, 77, epäillyn törkeän ihmiskaupparikoksen tutkinta etenee. Helsingin poliisi kertoo torstaina 5.12., että tutkinnassa selvitetään myös epäiltyä seksuaalista hyväksikäyttöä ja pahoinpitelyä. Pääepäilty Baltzarin lisäksi tutkintavankeudessa istuu rikoskumppaniksi epäilty naishenkilö. Helsingin Sanomien mukaan Veijo Baltzarin omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon 66 000 euron arvosta.

Tutkinta on edennyt, mutta poliisilla on asiassa vielä lukuisia kuultavia. Tutkinnassa on runsaasti selvitettäviä asioita, ja poliisi korostaa tutkinnallista tarvetta selvittää laajaa rikoskokonaisuutta rauhassa. Uudet vangitsemisvaatimukset liittyvät esitutkinnan edistymiseen. Tutkittavia nimikkeitä ovat nyt törkeä ihmiskauppa, pahoinpitely ja seksuaalinen hyväksikäyttö.

- Esitutkinta on edelleen alkuvaiheessa, joten en voi valitettavasti vieläkään kertoa asiasta tarkemmin vaarantamatta samalla asian selvittämistä. Tutkinnasta tiedotetaan lisää heti kun se on mahdollista, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

 

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!