Veijo Baltzar remontoi taloaan.

Ihmiskaupasta epäilty Veijo Baltzar remontoi rahaa säästelemättä – myyntiin laitetulla ökytalolla synkkä lähihistoria!

28.02.2020 15:04

Kulttuurineuvos Veija ”Veijo” Baltzarin, 77, upea merenrantatalo Raaseporissa, Tammisaaressa on jälleen myytävänä.

Vuonna 1975 rakennettu, kaikkiaan yli 400-neliöinen rantakiinteistö on peruskorjattu runsas vuosikymmen sitten.

Kohteen hintapyyntö on hieman alle miljoona euroa.

Lue lisää: Kauhujen näyttämö myynnissä! Tutkintavankeudessa viruva Veijo Baltzar haluaa talostaan 995 000 euroa!

Kallis remontti

Veijo Baltzarin omistukseen tontti rakennuksineen on siirtynyt keväällä 2017. Kauppa tehtiin tuolloin summalla, joka vastaa noin puolta kiinteistön nykyisestä hintapyynnöstä.

Baltzarin aikana taloa saneerattiin rahaa säästelemättä, esimerkiksi lattioihin laitettiin arvokasta italialaista kivipuristelaattaa ja kaikki seinäpinnat uusittiin.

Huoneita on kahdeksan. Rantaviivaa tontilla on 60 metriä.
Huoneita on kahdeksan. Rantaviivaa tontilla on 60 metriä.

Rikospaikka

Talolla on kuitenkin synkkä lähihistoria, sillä sen epäillään toimineen näyttämönä Veijo Baltzarin epäillyille rikoksille.

Poliisi epäilee kulttuurineuvoksen syyllistyneen törkeään ihmiskauppaan, pahoinpitelyyn, seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 2016–2019. Helsingin Sanomien marraskuisen paljastusjutun mukaan kulttuurineuvoksen epäillään houkutelleen vuosien ajan nuoria tyttöjä vaikutuspiiriinsä ja manipuloineen näitä lupaamalla menestystä esittävien taiteiden saralla.

Lue myös: Törkeästä ihmiskaupasta epäilty kulttuurineuvos Veijo Baltzar asuu kuin kroisos - ökytalossa oma hiekkaranta, pihassa Porsche! Katso kuvat!

Tapauksen tultua julki meni myös Baltzarin talo myyntiin. Jostain syystä kohde kuitenkin poistui myytävien joukosta, kunnes tämän vuoden puolella se tuli jälleen myytäväksi.

Poliisi ei ole kommentoinut meneillään olevaa tutkintaa rikosnimikkeitä enempää, ja juttu on määrätty salaiseksi. Baltzar istuu tutkintavankeudessa odottamassa esitutkinnan valmistumista. Hänen omaisuuttaan on määrätty vakuustakavarikkoon runsaan 60 000 euron arvosta.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Pauli Poutanen
Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!