Uutiset

Tomi Björck oppi, kuinka vaikeaa Australiassa on menestyä ravintoloilla: ”Vain toivotaan, ettei ravintola mene nurin!”

18.03.2018 19:32

Huippukokki Tomi Björck, hänen vaimonsa Minka ja heidän kaksi poikaansa viihtyvät mainiosti Australiassa. Perhe on asunut Sydneyssä jo kaksi vuotta.

– Ei siellä ole mitään ihmeellistä, mutta arki vain toimii siellä. Skidit ovat koulussa, siellä on lämpöä, palmuja ja hieno ruokakulttuuri. Ei ole ollut kyllä mitään kaipuuta Suomeen.

Lue myös: Laaturuoan ystävät järkyttyivät: Tomi Björckin ravintolat eivät kelvanneet Suomen top 50 -listalle – ”Mistä oikein on kyse?”

Koti-ikävää helpottaa nykypäivän tehokas yhteydenpito sosiaalisen median avulla.

– Kun muutin Australiaan ensimmäisen kerran vuonna 2005, niin kuukauden saldo meni yhteen mitä kuuluu -kaukopuheluun. Nykyään voi soitella ilmaiseksi Facetime-puheluita, Tomi naurahtaa.

Odottaa tuottoja

Tomin luomukset alkavat hiljalleen kansainvälistyä. Helsingin ja Tukholman ravintoloiden lisäksi hän pyörittää ravintolaa myös nykyisessä kotikaupungissaan Sydneyssä.

– Se on ravintola ja baari. Ei voi sanoa, että tehtäisiin siellä vielä rahaa, mutta on se kuitenkin miljoonabisnestä.

– Ei sieltä vielä tuottoa ole tullut. Hommat on vasta saatu aluilleen, ja on tässä muutenkin vähän kaikenlaisia uusia virityksiä ja kuvioita.

Lue myös: Tällainen on Tomi Björckin perheen luksuskoti Australiassa: hulppea uima-allas pihalla - kuvat!

Vaikea Australia

Ravintolan pyörittäminen ja menestyvä liiketoiminta eivät välttämättä kulje käsi kädessä kengurumaassakaan.

– Australiassa 70 prosenttia ravintoloista menee nurin. Se ei ole mitään sellaista, että pannaan firma pystyyn, ostetaan työsuhdeautot, läppärit ja odotellaan, että alkaisi tulla rahaa, Tomi naurahtaa.

Lue myös: Huh, Tomi Björck käytti yli 500 000 euroa uuteen ravintolaan: En halua miettiä rahaa, kun toteutan haaveita!

– Taso ja laatu pitää pitää koko ajan. Pari vuotta täytyy tehdä hirveästi duunia, ja sitten vain toivotaan, ettei ravintola mene nurin.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!