fbq
Uutiset
29.04.2018 07:20
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Matti Matikainen
Kerstin Camboy hävisi oikeustaistelun.
Tästä vankilaan tuomittu Kerstin Campoy muistetaan - taisteli pojistaan USA:ssa ja Suomessa!
Uutiset
29.04.2018 07:20
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Matti Matikainen

Kerstin Camboy (nyk. Lindeman-Peltonen) taisteli 1990- ja 2000-luvuilla katkerasti kahden poikansa huoltajuudesta yhdysvaltalaista aviomiestään vastaan. Torstaina (26.4.) ilmestynyt Seiska kertoi, että Kerstin asteli viime maanantaina (23.4.) vankilaan 65 päiväksi, koska oli jättänyt kesken hänelle tuomitun yhdyskuntapalvelun.

Lue lisää: Kerstin Campoy tuomittiin vankilaan! Tältä ex-kohuäiti näyttää nyt – tuore kuva!

Kaappasi lapsensa

Seiska on seurannut Campoy-draaman huikeita vaiheita alusta asti. Kerstin ja yhdysvaltalainen Miguel Campoy menivät naimisiin vuonna 1990 Jämsänkoskella. 1991 syntyi esikoispoika Alexander ja 1992 Jonathan.

Vuonna 1995 Kerstin matkusti poikiensa kanssa Miguelin luo Kaliforniaan. Sitä ennen hän oli jo pannut vireille avioeron ja vaatimuksen lasten huoltajuudesta. Vuonna 1996 amerikkalainen tuomioistuin määräsi poikien huoltajuuden väliaikaisesti Miguelille, ja tämä päätös sai Kerstinin epätoivoon. Hän kaappasi lapsensa ja pakeni Suomeen.

Pitkään erossa

Vuonna 1997 Jämsän käräjäoikeus määräsi huoltajuuden Kerstinille. Saman vuoden syyskuussa korkein oikeus yllättäen määräsi pojat palautettavaksi USA:han. Koko Suomi seurasi kolme kuukautta kestänyttä huimaa kilpajuoksua, kun Kerstin ja pojat pakenivat viranomaisia.

Vuoden 1999 maaliskuussa Alexander ja Jonathan Campoy siirrettiin Yhdysvaltoihin. Kerstin taisteli pojistaan vielä yhdysvaltalaisissakin oikeusistuimissa. Vaikka hän sai jopa tasavallan presidentiltä Tarja Haloselta rohkaisukirjeen, Kerstin joutui luovuttamaan.

Lue myös: Kerstin Campoy tapasi 12 vuoden jälkeen poikansa!

Kerstin tapasi poikansa vasta 2011, kun Jonathan pääsi ylioppilaaksi. Seiska järjesti Kerstinin matkan Kaliforniaan, ja äiti pääsi kyynelsilmin halaamaan kuopustaan. Sen koommin äiti ei ole pojistaan kuullut.