Sofia

”Tämän pienen naisen elämä on pilalla!” - Sofia Belórf kiistää syyllistyneensä rahanpesurikokseen - vietiin käräjiltä tutkintavankeuteen kurjiin oloihin!

Uutiset | 19.07.2019 12:29

Fitness-julkkis Sofia Belórfin ja avomies Niko Ranta-ahon vangitsemisasiaa käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina 19.7. Molemmat määrättiin vangittaviksi rikoksista epäiltyinä.

Sofian osalta kyse on rahanpesurikoksesta. Nikoa puolestaan epäillään törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä dopingrikoksesta.

Belórf kiistää Seiskalle, asianajaja Paul Perovuon välityksellä, syyllistyneensä rikokseen.

- Sofia kiistää kaikki rikokset. Hän on vain asunut (Niko) Ranta-ahon kanssa ja saanut sellaista elatusta, jota naiset voi olettaa saavansa kun ovat kotona eivätkä käy töissä, Peruvuo sanoo ja lisää:

- Tämän pienen naisen elämä on pilalla.

Kotietsintä

Pariskunta asuu Espanjan Marbellassa luksuskodissa. Seiskan tietojen mukaan asuntoon on tehty kotietsintä.

Sofian avomies Niko on ollut vuosikausia tuttu näky Helsingin ja Tampereen pintaliitopiireissä, ja hänen ystäväpiiriinsä kuuluu iso liuta pääkaupunkiseudun silmäätekeviä. Niko on esitellyt miljoonien arvoista omaisuuttaan ja leveää elämäänsä auliisti sosiaalisessa mediassa.

Pintaliitoelämän esittelystä huolimatta Nikolla ei ole viime vuosina ollut tuloja tai yritysyhteyksiä Suomessa. 

Tässä naapurustossa pariskunta on asunut Marbellassa, Espanjan Aurinkorannikolla. 

Sofia

Tutkintavankeuteen! Sofia Belórf on vangittu käräjäoikeuden päätöksellä!

Paljastava kuva: Tässä viedään vangittavaksi määrättyä Niko Ranta-ahoa - vilautti vienon hymyn takapenkillä!

"Toiveikasta"

Sofia Belórfin asianajaja Paul Perovuo sanoi heti istunnon päätyttyä, että vaikka vangitseminen itsessään oli pettymys, niin rikosnimikkeen muuttuminen on toiveikas asia.

- Lievästi olemme pettyneitä tähän tilanteeseen, mutta tyytyväisiä siihen, että mahdollista tuomiota ajatellen tuottamuksellinen rahanpesu on aivan eri asia kuin törkeä rahanpesu.

Alkuun poliisi vaati Sofiaa vangittavaksi törkeästä tekomuodosta epäiltynä, mutta rikosnimike lieveni.

- Puolustus ryhtyy nyt työskentelemään aktiivisesti näyttääksen sen, että kaikki (Sofia Belórfin saama) elatus (mieheltään) on tullut laillisista lähteistä.

Perovuo kertoi myös harkitsevansa kantelun tekemistä koskien vangitsemispäätöstä. 

Perovuo

Paul Perovuo harkitsee kantelua päätöksestä.

Poliisi vähäsanainen

Tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmus kommentoi Seiskalle istunnon päätyttyä, että päätös vangita Sofia Belórf esitutkinnan ajaksi oli tuomioistuimen päätös.

- Se oli käräjäoikeuden päätös, enkä sitä voi tätä julkista selostettan enempää avata, komisario sanoi. Vangitsemiskäsittely oli salainen.

Seiska tiedusteli lisäksi, miksi Niko Ranta-aho on vangittuna Helsingin poliisinvankilassa Pasilassa, ja Belórfia pidetään Tikkurilassa?

- En kommentoi.

tutkinta

Naamioituneet poliisit kiidättivät Sofian oikeustalolta tyrmään 19.7.2019.

Tikkurilan poliisivankila on ikävä paikka, ja rakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia. Asianajaja Perovuon mukaan kyseessä on "kaikkein pahin paikka olla tutkintavankina".

tikkurilan poliisivankila sofia

Seiskan kuvaaja ehti ikuistaa hetken, kun Sofiaa kuljettanut auto ajoi poliisivankilan porteista sisään.

Naamioituneet poliisit kiidättivät Sofia Belórfin käräjiltä tutkintavankeuteen! Asianajaja pettyi: Tuottamuksellinen rahanpesu on ihan eri asia kuin törkeä - lue lisää!

Lehmus

Komisario Kaarle Lehmus oli vähäsanainen, mutta totesi vangitsemisen olleen käräjäoikeuden päätös. 

Käräjille viimeistään tammikuussa

Takaraja syytteen nostamiselle on 16.1.2020.  Se ei kuitenkaan tarkoita, että kumpaakaan pidettäisiin vangittuna siihen saakka. 

Molemmilla on mahdollisuus päästä vapaalle odottamaan oikeuskäsittelyä, kun siihen on edellytykset.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että poliisi on saanut esitutkinnan epäiltyjen osalta valmiiksi, eikä ole pelkoa siitä, että nämä voisivat sotkea tai muuten hankaloittaa tutkintaa. 

Juttua päivitetty 20.7 kello 9:43

Teksti:Mia Jussinniemi, pauli poutanen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!