Hyppää pääsisältöön
Sofia Berlof

Tutkintavankeuteen! Sofia Belórf on vangittu käräjäoikeuden päätöksellä!

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut fitness-julkkis Sofia Belórfin, 29. Poliisi epäilee häntä rahanpesurikoksesta.

Seiskan paikalla olleen toimittajan mukaan Sofia saapui vangitsemisistuntoon laitettuna ja hyvävointisen oloisena. Avomies Niko Ranta-ahon vangitsemisasia käsiteltiin ennen Sofian juttua. Ranta-aho vangittiin käräjäoikeuden päätöksellä. 

Sofia Belórfin avomies Niko Ranta-aho on vangittu!

Niko

Niko Ranta-aho autossa Helsingin oikeustalolla 19.7.2019.

Kiisto

Asianajaja Paul Perovuo kertoi ennen vangitsemisistunnon alkamista, että Sofia vastusti vangitsemista "kynsin ja hampain", koska on syytön epäiltyyn rikokseen. Itse asia käsiteltiin salissa suljetuin ovin, ja käsittely kesti huomattavan pitkään.

- Sen verran voin sanoa, että päämieheni on syytön, asianajaja sanoi ennen istunnon alkua. 

Perovuon mukaan Sofia on saanut elatusta ja lahjoja. Julkisuuteen tihkuneiden tietojen perusteella rahanpesuepäily kytkeytyy nimenomaan huumerikoskokonaisuuteen, jossa on epäilyjen mukaan osallisena useampia henkilöitä. Tämän seikan myös asianajaja otti esille. 

- Tässä on isosta huumausainerikosjutusta kysymys ja eihän Sofialla ole herra paratkoon mitään tekemistä sellaisen kanssa. Hän on vain asunut miehen kanssa. Ja se on ihan sama, vaikka hän on julkisuuden henkilö, niin eihän häntä saa teloittaa kuitenkaan.

Toimittajat kysyivät Perovuolta, onko Sofiaa harhautettu rahojen alkuperän suhteen?

- Minkä rahojen? Hän on saanut elatusta mieheltään ja lahjoja. Kunnon miehet antavat lahjoja naisilleen, taatakseen heidän suosionsa. 

pero

Tämä tiedetään

Poliisitutkinta on kesken eikä poliisi ole kertonut tapauksesta rikosnimikkeitä enempää. Ei ole esimerkiksi tiedossa, mitä epäily Niko Ranta-ahon törkeästä huumausainerikoksesta pitää sisällään: kuinka suuresta määrästä huumausaineita on kyse, miten epäiltyjä rikoksia on tehty ja minkälainen rikoshyöty on kyseessä?

Sofia Belórfin kohdalla tiedotuslinja on ollut yhtä niukkaa. Ei ole tiedossa, kuinka suuresta summasta epäillyssä rahanpesussa on kyse, ja miten rikosta on poliisin käsityksen mukaan totetutettu.

Myöskään se ei ole selvillä, epäilläänkö pariskunnan toimineen yhteistyössä. 

Se on käynyt ilmi, että Ranta-ahon rikosten tekoaika olisi alkanut 1.1. 2017, Belórfin rikos olisi alkanut vuotta myöhemmin.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan vyyhtiin kytkeytyy MC-jengi Helvetin enkelien johtohahmo.

HS: Helvetin enkelien johtaja mukana samassa epäillyssä rikosvyyhdissä Sofia Belórfin kanssa – kokaiini keskiössä!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Pauli Poutanen
Kuvat:
Atte Kajova, Ari Lahti

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!