Uutiset

Tällainen on uusi Miss Plus Size Niina Kuhta: Olen aina halunnut edistää naisten asemaa!

18.03.2018 14:31

Helsinkiläinen yrittäjä Niina Kuhta kruunattiin viime viikon perjantaina Jutta Gustafsbergin ja Sunneva Kantolan järjestämän Miss Plus Size -kilpailun voittajaksi.

Heti voittonsa jälkeen Niina joutui kilpasisarten ilkeän sättimisen kohteeksi. Osa kilpailuun osallistuneista kaunottarista koki, että Niina voitti kilpailun ainoastaan sen takia, että tuntee ennestään kilpailun järjestäjät.

Jutta ja Sunneva sanovat Seiskalle olevansa tietoisia voittajan kontakteista syntyneestä kohusta. Kun he kuulivat Niinan päätöksestä osallistua kilpailuun, he luonnollisesti jääväsivät itsensä tuomaristosta.

Omistaa hääliikkeen

Niina on pitänyt yhtä Suomen palkituimmista hääpukuliikkeistä 22-vuotiaasta asti. Niin Helsingin keskustassa sijaitseva Niinatar-liike kuin Niina itse ovat saaneet vuosien aikana useita palkintoja.

– Olen aina halunnut edistää naisten asemaa. Minusta on ollut tärkeä palkata töihin naisia ja rohkaista naisia perustamaan yrityksiä. Olen ollut yrittäjä 14 vuotta, mikä on mielestäni jo itsessään aikamoinen saavutus.

Hääliikkeen pitämisen lisäksi Niina on nauttinut televisio-ohjelmien tekemisestä.

– Olen ollut onnekas, kun minua on kysytty mukaan lukuisiin ohjelmiin. Hääalan kehittäminen Suomessa on ollut elämäntyöni, ja rakastan työtäni. Minulle on tarjottu omaa tv-ohjelmaa, ja sitä ruvetaan puuhaamaan ennemmin tai myöhemmin.

Mallintyö kiinnostaa

Niina kertoo tehneensä päätyönsä lisäksi myös mallintöitä.

– Minut pyydettiin plusmalliksi häämessuille, jossa olin samassa näytöksessä hallitsevan Miss Suomen Michaela Söderholmin ja Miss Plus Sizen Marjaana Lehtisen kanssa. Vitsailimme tuolloin, että lähtisin mukaan kilpailuun, Niina kertoo taustoista.

Niina kertoo plussamallistosta tulleen niin paljon positiivista palautetta, että kilpailu alkoi pyöriä mielessä.

– Ajattelin, että nyt tai ei koskaan.

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!