Kelloliike

Syytetty todettiin syyttömäksi Stefan Thermanin kelloliikkeen murtoon: tuomittiin vain varastetun kellon ostamisesta – tapaus yhä selvittämättä!

30.08.2018 07:53

Martina Aitolehden kihlatun Stefan Thermanin Luxury Watch Helsinki -luksuskelloliikkeen murto on yhä selvittämättä. Tapauksen tiimoilta syytettiin yhtä henkilöä törkeästä varkaudesta eilen torstaina (30.8) Helsingin käräjäoikeudessa, mutta oikeus ei löytänyt tarpeeksi näyttöä hänen tuomitsemiseensa. Syytetty itse väitti oikeudessa, että häntä yritettiin lavastaa syylliseksi.

LUE LISÄÄ: Stefan Thermanin kelloliikkeen murrosta syytetty oikeudessa: Minusta tuntuu, että minut yritetään lavastaa! – ”Samana päivänä, kun laitoin kellon käteeni, poliisi sai anonyymin puhelun!”

Hänet tuomittiin kuitenkin vuotta ennen kelloliikemurtoa tapahtuneesta NMKY ry:n omistaman toimiston tiloissa tehdystä varkaudesta sekä törkeästä kätkemisrikoksesta. Hän sai teoista kuusi kuukautta ehdotonta vankeutta.

Törkeä kätkemisrikos oli syyttäjän nostama vaihtoehtoinen syyte törkeälle varkaudelle. Vaihtoehtoinen syyte liittyi siihen, että syytetyn hallusta löytyi toisen tapauksen yhteydessä Omega Seamaster -kello, jonka uskotaan olevan yksi kelloliikkeen murrossa varastetuista kelloista. Kätkemisrikos tarkoittaa tekoa rikoksella hankitun omaisuuden hankkimista, haltuun ottamista tai välittämistä

Vain yksi kello löytynyt

Syytetyn hallusta löydetty kello oli merkittävin todiste häntä vastaan. Se on toistaiseksi ainoa varastetuista kelloista, joka on löydetty. Kelloliikkeen mukaan varastettuja kelloja oli 31, mutta vakuutusyhtiö suostui korvaamaan vain 24 kelloa, joista liike onnistui toimittamaan tarvittavat yksilöidyt hankintatositteet. Vakuutusyhtiön korvaama kellojen ostohinta oli 152 900 euroa.

TAUSTAA: Yhtä syytetään Stefan Thermanin luksuskelloliikkeen murrosta: niin erikoinen, että poliisi epäili jopa tilauskeikkaa – näyttöä ei löytynyt!

Syytetty itse kiisti kaikki syytteet ja vetosi törkeän kätkemisrikoksen osalta siihen, ettei tiennyt kellon olevan varastettu. Hän kertoi ostaneensa sen 5 000 eurolla karaokebaari Populuksen edessä mieheltä, jonka henkilöllisyyttä hän ei suostunut paljastamaan. 

Vuotta aiemmin tapahtunut varkaus liittyi kelloliikemurtoon siten, että toisella murtoveikoista oli valvontakameramateriaalin mukaan murron aikana harvinainen NMKY ry:n huppari, jollaisia ei ole valmistettu kuin 11 kappaletta.

Kelloliike

Yksi sellainen vietiin vuotta aiemmin Hotelli Arthurin tiloista varkaudessa, josta syytetty sai tuomion. 

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!