Hyppää pääsisältöön
Kasarmikadun kelloliikkeen murto

Stefan Thermanin kelloliikkeen murrosta syytetty oikeudessa: Minusta tuntuu, että minut yritetään lavastaa! – ”Samana päivänä, kun laitoin kellon käteeni, poliisi sai anonyymin puhelun!”

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan tänään keskiviikkona (29.8) Martina Aitolehden kihlatun Stefan Thermanin luksuskelloliikkeeseen Luxury Watch Helsingin murtoa. Vaikka tekijöitä oli poliisin valvontakameratallenteiden mukaan kaksi, vain yksi mies on otettu kiinni ja häntä syytetään törkeästä varkaudesta, sekä perusmuotoisesta varkaudesta liittyen vuotta aiempaa NMKY ry:n tiloihin tehtyyn murtoon. 

Vakuutusyhtiö on hyväksynyt, että 24 kelloa varastettiin ja niiden arvo olisi 152 900 euroa, vaikka kelloliike on ilmoittanut 31 kellon varastamisesta. Merkittävin todiste syytettyä vastaan on, että poliisi löysi hänen ranteestaan liikkeestä epäillyksi varastetun Omega Seamaster -kellon. Oikeudessa kuultiin äskettäin syytettyä itseään, joka heitti ilmoille epäilyksen, että hänet olisi lavastettu teosta.

- Minusta tuntuu, että minut yritetään lavastaa tähän koko juttuun. Tuntuu, että on tarkoituksella annettu kello jollekin, jolla on rikollista taustaa, jotta saataisiin joku lavastettua. Poliisi pysäytti minut samana päivänä, kun laitoin kellon käteeni. Minulla oli uusi vuokra-auto, eikä pysäyttämiseen olisi ollut mitään syytä, mutta minulle kerrottiin, että he olivat saaneet anonyymin puhelun, että tuossa autossa olisi jotain hämärää, syytetty väitti.

Kelloliike

Syytetty itse kertoo olevansa kelloharrastaja, joka on saanut rahansa kelloharrastukseen nettipokerilla. Kyseisen kellon hän kertoi ostaneensa mieheltä, jonka henkilöllisyyttä hän ei suostunut paljastamaan, ravintola Populuksen edessä 5 000 euron hintaan.

- Oman turvallisuuteni takia en halua hänen nimeään sanoa. Jos kertoisin kyseisen henkilön tiedot, minulle kävisi huonosti, kun joskus pääsen täältä, hän vastasi syyttäjän yrittäessä udella väitetyn kellomyyjän henkilöllisyyttä.

Yhtään toista kelloa ei ole saatu takaisin toistaiseksi.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!