Uutiset

Suomen tunnetuin Joulupukki Timo Pakkanen: Taidenäyttely lasten pukkipiirroksista – ”Halusin keksiä jotain uutta!”

23.06.2019 20:02

Timo Pakkanen, 74, viettää vuonna 2020 juhlavuotta: hänelle tulee täyteen 60 vuotta Joulupukkina. Timo on Suomen tunnetuin Joulupukki, ja on toiminut Korvatunturin virallisena edustajana ympäri maailmaa.

Lue lisää: Turistit piirittävät Joulupukkia kesälläkin – ”Juhannuksenakin paiskin hommia!”

Timon ideoima Joulupukin taidenäyttely avautuu koko heinäkuuksi helsinkiläiseen ARTag-galleriaan. Näyttelyssä on esillä yli 60 suomalaislasten Joulupukille luomaa taideteosta. Aiheita ja materiaaleja on laidasta laitaan.

– Se on huima projekti! Halusin keksiä juhlavuottani varten jotain uutta. Kymmenien pukkivuosien aikana minulla on ollut ilo nähdä lasten upeita piirroksia. Ne ovat saaneet minut intoutumaan.

Timo on työskennellyt joulupukkina yhtäjaksoisesti pian 60 vuotta. Timon sisko on muuten kuuluisa dekkarikirjailija Outi Pakkanen.
Timo on työskennellyt joulupukkina yhtäjaksoisesti pian 60 vuotta. Timon sisko on muuten kuuluisa dekkarikirjailija Outi Pakkanen.

 

Lue myös: Esko Eerikäinen vieraili julkkisten kodeissa Seiskan joulupukkina - katso kuvat!

Heinäkuun näyttely on esimakua ensi vuodelle, jolloin Kids2Santa2020-näyttely laajenee globaaliksi. Hankkeessa ovat mukana SOS Lapsikylä sekä Keskuskauppakamari.

– Lasten taidetta on tulossa yli 30 maasta. Mietimme vielä, missä ensi vuoden heinäkuun näyttely pidetään. Se vaatii nimittäin enemmän tilaa. Helsingin uusi ja upea keskustakirjasto Oodi on yksi hyvä vaihtoehto.

Varpaat veteen ja lapikkaat rannalle! Suomen virallisena Joulupukkina tunnettu Timo Pakkanen nauttii kesästä Helsingissä.
Varpaat veteen ja lapikkaat rannalle! Suomen virallisena Joulupukkina tunnettu Timo Pakkanen nauttii kesästä Helsingissä.

 

Lue myös: Jone Nikula tunnustaa tienanneensa joulupukkina – yksi keikka jäänyt erityisen hyvin mieleen: ”Pelkäsin sydämen räjähtävän”

Ilon tuomisen lahja

Hurjimpina vuosinaan Timo saattoi tehdä aattona jopa liki 40 pukkikeikkaa, nyt viitisentoista.

– Muistan, kuinka aloitin aamupäivällä klo 11 ja lopetin klo 23. Oli autuas tunne, kun sain viimeisessä kodissa lahjojen jaon jälkeen tovin istahtaa nojatuolissa ja sulkea silmäni.

Jouluaattoon on tämän Seiskan ilmestymispäivänä enää 180 päivää. Pakkanen tietää ja laskee päivät tarkalleen, sillä jouluaatto on hänelle vuoden tärkein päivä.

– Silloin saan tehdä ihmisiä iloisiksi. Se on paras lahja, vai mitä?

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!