Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Joulupukki viettää kesää.

Turistit piirittävät Joulupukkia kesälläkin – ”Juhannuksenakin paiskin hommia!”

Timo Pakkanen, 74, viettää vuonna 2020 juhlavuotta: hänelle tulee täyteen 60 vuotta Joulupukkina. Timo on Suomen tunnetuin Joulupukki, ja on toiminut Korvatunturin virallisena edustajana ympäri maailmaa.

– Olen ollut joka jouluaatto pukkina teini-iästäni lähtien. Tai siis: tonttuiästäni lähtien. Kun muutimme Helsingistä Espoon Haukilahteen, uudet naapurit pyysivät minua pukiksi. Olen aina ollut sosiaalinen ja puhelias kaveri, joten suostuin. Siitä se lähti.

Timolla on Joulupukin konttorikin eteläisessä Helsingissä.

– Tänä aamuna siellä ehti käydä jo turisteja Etelä-Koreasta ja Saksasta, vaikka olin siviilivaatteissani. Toki oli punainen paita päällä! Kun parta on aito, niin aina ei tarvitse univormua.

Ulkomaalaiset turistit käyvät kuumina aitoon Korvatunturin harmaapartaan. Timo pukkeilee juhannusaatonakin Helsingissä.
Ulkomaalaiset turistit käyvät kuumina aitoon Korvatunturin harmaapartaan. Timo pukkeilee juhannusaatonakin Helsingissä.

 

Lue myös: Jone Nikula tunnustaa tienanneensa joulupukkina – yksi keikka jäänyt erityisen hyvin mieleen: ”Pelkäsin sydämen räjähtävän”

Puhu pukille, Ahtisaari!

Timon parta on omasta takaa pitkä ja pukkimaisen harmaa. Joulupukkina hän vielä kasvattaa naamakarvoituksensa tuuheutta ja kiharuutta Kuokkasen kuuluisan peruukkiliikkeen parralla, joka on tehty käsin jakkihärän jouhista.

– Minulle joulu on äärimmäisen tärkeä juhla. Olen ehkä vähän lapsellinen, mutta mielestäni Joulupukki on hyvän tahdon ja rauhan lähettiläs, Timo kertoo.

Hänestä pukkia voisikin käyttää rauhanneuvotteluissa.

– Väitän, että Ahtisaaren Marttikin olisi rauhanneuvotteluissaan maailmalla saanut nopeammin tuloksia, jos olisin ollut suomalaisena Joulupukkina mukana auttamassa!

– Sitä paitsi kyllä veli Putinkin minut tunnistaa. Käyn myös venäläisten Pakkasukosta, olenhan Pakkanen!

Jaffa ja korvapuusti maistuvat myös pukille. – Lohisalaatti ja japanilainen sashimi eli raaka kala ovat suosikkejani, pukki-Pakkanen kertoo.

Lue myös: Esko Eerikäinen vieraili julkkisten kodeissa Seiskan joulupukkina - katso kuvat!

Viihdyn ongella

Mutta mitä pukki puuhaa kesäisin?

– Töitäpä tietenkin. Juhannuksenkin paiskin hommia, Timo vastaa.

Hän menee perinteiseen tapaan pukiksi Helsingin Töölössä sijaitsevaan Cafe Regattaan. Kaupunkijuhannuksen viettäjät napsivat innoissaan selfie-kuvia aidon Joulupukin kanssa.

– Toki pukki myös lomailee ja laiskottelee. Haaveilen mökkilomasta ja siitä, että pääsen pulahtamaan järviveteen. Joulupukki on luonnon ystävä eikä metsästä, mutta ongella viihdyn. Ei siiman päässä tarvitse olla edes koukkua, kunhan saa vain ajatuksiaan uittaa rauhassa.

Varpaat veteen ja lapikkaat rannalle! Suomen virallisena Joulupukkina tunnettu Timo Pakkanen nauttii kesästä Helsingissä.
Varpaat veteen ja lapikkaat rannalle! Suomen virallisena Joulupukkina tunnettu Timo Pakkanen nauttii kesästä Helsingissä.

 

Timo huomauttaa, että hän alkaa suunnitella joulua jo juhannuksena.

– Joulusesonkini alkaa marraskuun alussa. Olen monena vuonna ollut useita viikkoja pukkina esimerkiksi Japanissa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Kalle Kangas
Kuvat:
Matti Matikainen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!