Uutiset

Suomen rehellisin mies? Huuhkajien tähtivahti valottaa ottelupäivän rituaalejaan – varoittaa myös piilevästä vaarasta: ”Silloin emme saa nukkua”

15.11.2019 17:54

Suomi oli herra ja hidalgo, kun Huuhkajat pöllytti Liechtensteinin tämän kotikentällään kesäkuussa. Jalkapallon EM-karsintamatsin loppunumerot alppimaisemissa olivat tuolloin paljonpuhuvat 0-2 härmäläisvieraiden hyväksi.

Tänään perjantaina (15.11.) vielä toinen samanlainen suoritus tiskiin, ja Suomi etenee ensimmäistä kertaa koskaan arvokisoihin. Huuhkajien tähtivahti Lukas Hradecky varoittelee silti lähtemästä takki auki illan otteluun.

– Heillä on ollut maalipaikkoja, joten emme lähde takki auki. Eikä tämä joukkue sellainen olekaan, että edes lähtisimme.

Lue myös: Tekeekö Suomi tänään uskomatonta jalkapallohistoriaa? Huuhkajien tähtimaalivahti Lukas Hradecky tuhannen täpinöissään: ”Olen odottanut tätä koko elämäni”

Lukas Hradecky on antanut EM-karsinnoissa Huuhkajien kannattajille runsaasti syytä riemuun.
Lukas Hradecky on antanut EM-karsinnoissa Huuhkajien kannattajille runsaasti syytä riemuun.

Varoitus vastahyökkäyksistä

Vastoin kaikkia odotuksia Liechtenstein ei ole nimittäin ollutkaan täydellinen heittopussi. Se on yllättänyt karsinnoissa jo Kreikan ja Armenian venymällä tasapeliin kumpaankin vastaan. Perjantaina kaikki lähtee kuitenkin siitä, ettei mitään yllätyksiä nähdä.

– Me tulemme varmaankin pyörittämään peliä 16-rajan tietämillä, ”Luke” veikkaa illan sapluunaa mutta varoittaa heti perään vastustajan vastahyökkäyksistä:

– Heidän ylös jääville hyökkääjille ei saa jättää yhtään tilaa. Se on se vaaran paikka: emme saa nukkua silloin, kun meillä on pallo. He eivät ole vaarallisimmillaan silloin, kun meillä on 8-10 jätkää pallon alla, vaan silloin, kun me pyöritetään peliä.

Luke tietää, ettei edes Liechtensteinia vastaan voi eikä kannata lähteä takkia auki.
Luke tietää, ettei edes Liechtensteinia vastaan voi eikä kannata lähteä takkia auki.

Tuusulan kokoinen ”futismahti”

Liechtensteinin ruhtinaskunnassa asuu suunnilleen saman verran väkeä kuin Tuusulassa, eli vajaa 40 000 veronmaksajaa. Se on futismaailman kääpiö, jonka pelipäivän todellista tasoa on kuitenkin varsin hankala arvioida.

– Vaikea sanoa. Ehkä Saksan kolmosdivarin tasoinen? Yllätyin itsekin, että siellä on muutamalla pelaajalla Serie-A-kokemusta, Luke sanoo.

– (Dennis) Salanovićin tiedän. Hän on hyvä, tähtivahti jatkaa viitaten FC Thunin keskikenttäpelaajaan.

Lue myös: Huuhkajat-tähti täräytti totuuden tiskiin Suomen jalkapallohistoriasta – Skotlannin mahtiseuran pukukopissa äimisteltiin: ”Mitäh?!”

Aina hyväntuulinen Luke kertoi torstaina harvinaisen rehellisesti pelipäivän rituaaleistaan.
Aina hyväntuulinen Luke kertoi torstaina harvinaisen rehellisesti pelipäivän rituaaleistaan.

Pöntön kautta

Kysyttäessä Hradeckyn valmistautumismetodeista illan otteluun, suorapuheinen maalivahti pamauttaa nauhurille yltiörehellisen vastauksen:

– Pukukoppiin kun menen, niin otan ottelulehtisen mukaan ja menen paskalle. Sitten luen sen lehtisen siellä vessassa läpi. Siinä kaikki, mitä yleensä teen ennen otteluita!

Urheilussa – ja varsinkin suomalaisessa joukkueurheilussa – haastajan rooli on usein ennakkosuosikkia helpompi. Mutta vaikka kaikki paineet ovatkin nyt Suomella ja kyseessä on käytännössä pakkovoitto, Huuhkajia ei hermostuta pätkääkään. Ei tällä kertaa.

– Urheilulla on suuri voima. Toivotaan, että voimme tuoda perjantaina kaikille iloa tähän syksyisen harmauden keskelle!

Jalkapallon EM-karsintaottelu Suomi – Liechtenstein klo 19 Helsingin Töölön stadionilla!
 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!