Uutiset

Tekeekö Suomi tänään uskomatonta jalkapallohistoriaa? Huuhkajien tähtimaalivahti Lukas Hradecky tuhannen täpinöissään: ”Olen odottanut tätä koko elämäni”

15.11.2019 09:06

Tänään perjantaina (15.11.) saatetaan hyvinkin tehdä uskomatonta jalkapallohistoriaa.

Uskomatonta siksi, että jossain vaiheessa näytti jo vastustamattomasti siltä, että ihminen onnistuisi ennemmin luomaan Marsiin pysyvän siirtokunnan kuin Suomi onnistuisi pääsemään miesten jalkapallon arvokisoihin.

Mutta nyt tuo ihme on lähempänä kuin koskaan. Se vaatii vain voiton tänä iltana Liechtensteinista, ja hoplaa – Huuhkajat pelaa ensi kesänä kuningaslajin EM-kisoissa.

– Täytyy kyllä myöntää, että olen odottanut tätä matsia kaikkein eniten 29 elinvuoteni aikana. Suunnitelmissa olisi tehdä tästä unohtumaton peli ja perjantai! Suomen maalivahti Lukas Hradecky huudahtaa.

Huuhkajien Lukas Hradecky on tehnyt kelpo työtä seurajoukkueensa Bayer Leverkusenin maalinsuulla.
Huuhkajien Lukas Hradecky on tehnyt kelpo työtä seurajoukkueensa Bayer Leverkusenin maalinsuulla.

Harhailevat ajatukset

Kertaalleen Saksan Bundesliigan parhaaksi liimanäpiksi arvostettu Hradecky sanoo olevansa ”lievästi täpinöissään” suomalaisen jalkapallohistorian tärkeimmän ottelun alla. Ajatukset ovat kuulemma väkisinkin harhailleet Huuhkajiin ja EM-kisapaikkaan.

– Ovathan ne väkisinkin harhailleet. Olemme kaikki ihmisiä, se on inhimillistä! Ensin pitää tietysti voittaa, mutta ihan varmasti itse kullakin on mieli vaellellut siihen.

Huuhkajien torstain mediatilaisuudessa vallitsi rento meininki. Paikalla olleita median edustajia perjantai-illan H-hetki tuntui jännittävän enemmän kuin itse maajoukkuepelaajia.

"Luke" Hradeckyn kommentit olivat haluttuja torstain mediatilaisuudessa.
"Luke" Hradeckyn kommentit olivat haluttuja Huuhkajien torstain mediatilaisuudessa.

Juhlapaikka tiedossa?

Maalivahti Hradecky alleviivaa havainnon oikeaksi. Hänen mukaansa Huuhkajien leirissä ole näkynyt minkäänlaisia merkkejä jännityksestä, tärinästä tai hermostuneisuudesta.

– Ei ainakaan vielä ole näkynyt, eikä toivottavasti tule näkymäänkään.

– Mutta kyllähän tämän tilanteen huomaa kaikkialla. Lentokoneessakin tultiin juttelemaan pelistä ja joka puolella kirjoitellaan tästä matsista, mutta se on vain hieno merkki. Tällaiset paineet ovat etuoikeus, kunhan ei vain mene ylilatautumiseksi. Tähän mennessä ei ole näkynyt mitään huolestuttavia merkkejä.

Miten Suomen käy? Tuoko tämä ilta vihdoin onnen? Miten pähkinöiksi kansa menee, jos voitto irtoaa? Kaikenlainen etukäteisjossittelu on täysin turhaa tilanteessa, kun vielä minuuttiakaan ei ole pelattu.

Joten herra Hradecky: JOS voitatte perjantaina, onko juhlapaikka jo tiedossa?

– Heh, ei me sellaisia olla mietitty. Palloliitto on pitänyt sen salaisuutena ja kertoo sen varmaan sitten pelin jälkeen, hyväntuulinen ”Luke” kuittaa.

Jalkapallon EM-karsintaottelu Suomi – Liechtenstein klo 19 Helsingin Töölön stadionilla!

EM-kisapaikka on jo melkein näpeissä! Mutta ensin pitää kaatua Liechtenstein.
EM-kisapaikka on jo melkein näpeissä! Mutta ensin pitää kaatua Liechtenstein.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!