Uutiset

Stefan Therman jätti Eiranrannan-ökyasuntonsa kaikki vuokrat maksamatta yli 33 000 euron edestä - haastettiin käräjille ja maksoi vuokrarästit välittömästi!

01.07.2020 15:07

Kesäkuun alussa Helsingin käräjäoikeuteen vireille tulleen haastehakemuksen mukaan liikemies Stefan Thermanilta karhutaan vuokrasaatavia yli 33 000 euron edestä.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Stefan muutti kyseiseen, Helsingin Eiranrannassa sijaitsevaan huoneistoon elokuussa 2019, eikä ole hakemuksen perusteella maksanut yhtäkään vuokraa tai vesimaksua koko asumisen ajalta. Vuokrasopimus on allekirjoitettu 8. heinäkuuta 2019 ja toistaiseksi voimassa oleva vuokrasuhde alkoi 15. elokuuta 2019.

Stefan muutti huoneistoon yhdessä Martina Aitolehden kanssa, joka puolestaan muutti pois asunnosta keväällä 2020. Stefanin uusi kulta Sofia Belórf muutti samaan asuntoon pian Martinan muutettua pois.

Reagoi maksukehotuksiin

Haastehakemuksesta selviää, että Stefu on ilmoittanut huoneiston asukasluvuksi neljä henkilöä, ja vuokraa Stefun olisi pitänyt pulittaa 3250 euroa kuukaudessa, ja sen päälle sadan euron vesimaksut.

Yksityisen vuokranantajan ilmoituksen mukaan penniäkään ei vuokrista näkynyt asumisen aikana lukemattomista maksuhuomautuksista huolimatta.

Vuokranantajan mukaan Stefan on kuitenkin reagoinut maksukehotuksiin pitkin kevättä lupaamalla maksaa vuokrat, mutta katteettomiin lupauksiin tympääntynyt vuokranantaja päätti hakea omansa takaisin oikeusteitse.

Stefania on uhattu oikeustoimilla jo toukokuun alussa, mutta armonaika kävi umpeen toukokuun 13. päivä, kun vuokranantaja antoi Stefanille kirjallisen vuokrasuhteen päättämis- ja häätöilmoituksen.

Seiskan saamien luotettavien tietojen mukaan Stefan on nyt kuitenkin maksanut vuokrarästinsä ja neuvottelut oikeistoimien päättämisestä ovat käynnissä vuokranantajan kanssa.

Stefulle maksettavaksi koitunevat myös vuokranantajan oikeudenkäyntikulut ja lisäksi vuokrarästien korkokulut, jotka juoksevat koko ajan. 

Asuntohuoneistojen vuokrauslain 8 luvun 61 §: n mukaan vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus, jos vuokralainen ei maksa vuokraa asetetussa tai sovitussa ajassa. 

Stefanin saamasta haastehakemuksesta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!