Peter Nygård

Sellissä viruva Peter Nygård vaatii päästä vapaaksi – raiskauskohun ryvettämä vaatemiljonääri pelkää vankilaruokaa henkensä edestä

Uutiset | 29.01.2021 19:03

Tutkintavankeudessa viruva vaateimperiumin luonut Peter Nygård, 79, on pyytänyt päästä vapaaksi rikostutkintansa ajaksi.

Peterin ja hänen asianajajiensa mukaan tiilenpäiden lukeminen koituu vaatemogulille vielä kuolemaksi. Vapautushakemus kertoo vangin olevan vanha, sairas ja aliravitsemuksen vuoksi koronapandemian edessä auttamattomasti vastustuskyvytön.

– Tämä on epätoivoinen vetoomus henkeni pelastamiseksi, Peter perusteli oikeudelle hakemustaan viime viikolla.

Lue myös: Monimiljonääri Peter Nygård pidätettiin Kanadassa - syytteiden karmeat yksityiskohdat julki

Oireita aterioista

Ennen seksisyytekierteen alkua suomalaissyntyinen liikemies on kehuskellut "vastavanhentumisohjelmallaan", johon kuuluu tiukka ruokavalio, paljon treeniä sekä säännölliset kantasoluhoidot.

Nyt vankilaruokien sokeripitoisuus on tuhonnut muotimogulin ehdottoman hiilihydraatittoman ruokavalion ja terveyden. Miljonäärivanki kertookin saaneensa rajua penisilliiniallergiareaktiota muistuttavia oireita syötyään yhden vankilan sokeripitoisista aterioista.

– Aliravitsemus sekä vitamiinien ja kasvisten puute imevät elämäni, Peterin raportoidaan ilmaisseen oikeudessa.

Hän on myös kertonut heikkenevänsä päivittäin, painonsa laskevan, hengitysvaikeuksien lisääntyvän, saavansa huimausoireita ja pyörtymiskohtauksia sekä kärsivänsä käsien ja jalkojen tunnottomuudesta vankilamuonan vuoksi.

Muotimoguli on kiistänyt kaikki syytökset ja kertoo olevansa maineensa mustamaalaamiseen tähtäävän juonittelun kohde.
Muotimoguli on kiistänyt kaikki syytökset ja kertoo olevansa maineensa mustamaalaamiseen tähtäävän juonittelun kohde.

Lue myös: Omat pojat syyttävät Peter Nygårdia kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - väittävät Nygårdin pyytäneen seksityöläistä raiskaamaan heidät 14-15-vuotiaina

Oikeus nuivana

Peterin amok-juoksu vakavia syytteitä vastaan alkoi vuosi sitten. Kymmenet todistajat syyttävät häntä ahdistelusta ja jopa 14–15-vuotiaiden tyttöjen raiskauksista.

Todistajauhrien joukossa on myös Nygårdin kaksi omaa poikaa, jotka Peter väitteen mukaan raiskautti prostituoidulla tyttöystävällään.

Peter on pontevasti kiistänyt kaikki syytteet ja sanoo olevansa salaliiton uhri.

Oikeuden mukaan osa Nygårdin terveysuhkaväitteistä olisi jollain tasolla perusteltuja, mutta kokonaisuutena oikeuden asianajaja on pitänyt hakemusta häikäilemättömänä ja Peterin pakoa liian todennäköisenä.

– Koronavirus ei ole hänelle mikään vapaudut vankilasta -kortti, oikeuden asianajaja totesi viime torstaina.

SEISKA 37/2020 Peterin omat pojat todistivat isäänsä vastaan ja sanoivat hänen palkanneen prostituoidun raiskaamaan heidät.
SEISKA 37/2020 Peterin omat pojat todistivat isäänsä vastaan ja sanoivat hänen palkanneen prostituoidun raiskaamaan heidät.

Seksirikoskanteen vaiheet

• Helmikuu 2020: Useiden seksirikostodistajien yksityinen joukkokanne, ei vielä rikoskannetta.

• Maaliskuu 2020: Peter väistyi firmansa johdosta, firma hakeutui pian konkurssiin.

• Huhtikuu 2020: Helmikuun kanteet laajenivat ja kovenivat rajusti. 46 uhria todistajana.

• Elokuu 2020: Omista lapsista kaksi poikaa todistivat isän palkanneen prostituoidun naisen raiskaamaan heidät heidän ollessaan vielä teini-ikäisiä.

• Joulukuu 2020: Pidätys Kanadassa ja vankeus mahdollisesti Yhdysvalloissa nostettavien seksirikossyytteiden varalta.

Teksti:Juha Aaltonen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!