fbq
Uutiset
12.09.2019 06:01
Teksti: Sami Hernesaho|Kuvat: Seiskan arkisto
Matti Nykänen teki managerisopimuksen.
Seiska löysi salatun riistosopimuksen! Matti Nykästä kiristettiin härskisti!
Uutiset
12.09.2019 06:01
Teksti: Sami Hernesaho|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska uutisoi elokuun lopussa mäkilegenda Matti Nykäsen perunkirjoituksen yllätyskäänteestä: hyvätuloisena tunnetun Matin jäljiltä jäi Pia-leskelle ja perikunnalle vain velkoja.

Kuoleman jälkeen Matin historiasta paljastui myös salattu, aikansa kohuliikemiesten Carl Danhammerin ja Petteri Jussilan kanssa solmittu managerointisopimus.

Lue myös: Matti Nykäsen valtavat velat paljastuivat perunkirjoituksessa: joustoluotto, luottokorttivelka, 40 000 euron autolaina – Pia leski: ”Tämä oli järkytys!”

Vuosituhannen alkupuolella laaditun sopimuksen piti olla voimassa kaksi vuotta kerrallaan, ellei sitä sanota irti neljä kuukautta ennen sopimuskauden loppumista.

Tieto sopimuksesta eli pitkään huhupuheina. Nyt Seiska on saanut lähes 20 vuoden takaisen paperin nähtäväkseen ja todennut sen aidoksi.

Sopimuksen mukaan manageriportaalla oli laajat oikeudet Matti Nykäsen asioihin.

Verkostomarkkinoija Petteri Jussila (vas.) kuului Nykäsen manageriportaaseen. Kuva on Matin ja Mervin toisista häistä heinäkuulta 2004. Reilut pari viikkoa myöhemmin Petteri hukkui kotitalonsa rantaan.
Verkostomarkkinoija Petteri Jussila (vas.) kuului Nykäsen manageriportaaseen. Kuva on Matin ja Mervin toisista häistä heinäkuulta 2004. Reilut pari viikkoa myöhemmin Petteri hukkui kotitalonsa rantaan.

Lue myös: Matti Nykäsellä viimeisinä vuosinaan muhkeat tulot – jätti silti jälkeensä valtavan velkajärkytyksen: ”En tiedä yhtään, mihin hän on rahansa käyttänyt!”

Mäkikotkan kannalta sopimus oli äärimmäisen tiukka. Paperissa sovittiin, että Calle ja Petteri järjestävät Matin kaikki esiintymiset, tekevät sponsorisopimukset, ja että kaikki haastattelut hoidetaan managereiden kautta.

Seuraavana päivänä sopimukseen tehtiin lisäys: ”Sopimuspuoli 1:n (Nykäsen) pitää viettää nuhteetonta ja säädyllistä elämää. Sopimuspuoli 1:n pitää vähentää alkoholinkäyttö minimaaliseksi sopimuspuoli 2:n hyväksymäksi kulutukseksi.”

Sopimusta koskevat riidat piti sopia neuvottelemalla, ja ellei sopua synny, riita piti käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa. Ainakin kerran Calle uhosi, että käräjillä tavataan.

Managerointi- sopimukseen tehtiin lisäpykälä, jossa Nykänen sitoutuu viettämään säädyllistä elämää ja vähentämään alkoholin käytön minimaaliseksi. Jälkeenpäin on kynällä tehty lisäys, jonka mukaan säädyllisyys ja minimaalisuus koskee myös managereita.
Managerointi-sopimukseen tehtiin lisäpykälä, jossa Nykänen sitoutuu viettämään säädyllistä elämää ja vähentämään alkoholin käytön minimaaliseksi. Jälkeenpäin on kynällä tehty lisäys, jonka mukaan säädyllisyys ja minimaalisuus koskee myös managereita.

Lue myös: Erimielisyyttä Matti Nykäsen perinnönjaosta – Pia-leski pelkää menettävänsä kotitalonsa: ”Se ei vain olisi oikein!”

Seiska kysyi sopimuksen sitovuudesta alaa tuntevalta asianajajalta.

– Yleisellä tasolla voitaneen todeta, että sopimuksessa on varsin tiukkoja manageroitavan henkilökohtaiseen elämään liittyviä rajoituksia ja ehtoja, lakimies toteaa.

– Kohtuuttomasti toimintavapautta rajoittavia ehtoja voidaan pitää pätemättöminä sopimuksen ehtoina. Viime kädessä oikeus ratkaisisi asian, jos sopimusriitaa käsiteltäisiin tuomioistuimessa.

Lue lisää Matti Nykäsen managerointisopimuksesta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »