Vain Seiskassa!

Matti Nykäsellä viimeisinä vuosinaan muhkeat tulot – jätti silti jälkeensä valtavan velkajärkytyksen: ”En tiedä yhtään, mihin hän on rahansa käyttänyt!”

Uutiset | 27.08.2019 08:44

Helmikuussa edesmenneen Matti Nykäsen leski Pia Nykänen kertoo tuoreessa Seiskassa, kuinka Matilta jäi kuoltuaan perikunnalle ikävä velkayllätys.

Peruskirjoitusvaiheessa perunkirjoitusta hoitanut asianajaja paljasti Matin perikunnalle, ettei Matilta jäänyt rahaa.

Lue lisää: Matti Nykänen jätti perikunnalleen ikävän velkayllätyksen – Pia-leski: ”Pelkään menettäväni kotini!”

– Paljastui yllättäviä asioita. Matti oli ottanut 12 000 euron joustoluoton, josta oli ehtinyt maksaa vasta puolet. Sen lisäksi hän oli vinguttanut luottokorttia seitsemällä tonnilla, ja tietenkin oli myös lähes 40 000 euron autolaina. Toivottavasti auto menisi kaupaksi, se helpottaisi velkataakkaa, Pia huokaa.

– Tämä oli aikamoinen järkytys, sillä Matilla oli aina rahaa. Loppuajasta hän sanoi, että älä Pia huoli, kaikesta selvitään. En voinut tietää, mitä hän sillä tarkoitti, kun en käynyt hänen tilillään.

Pia Nykänen
– Juuri kun Matti sai onnellisen elämän ja rauhoittui, se vietiin häneltä pois. Jos olisin tiennyt haimatulehduksesta, olisin osannut auttaa, Pia suree.

Isot tulot

Matilla oli muhkeat tienestit. Vuonna 2017 ansiotulot olivat 79 720 euroa ja muutamaa vuotta aikaisemmin ne olivat parhaimmillaan yli 200 000 euroa vuodessa.

– En tiedä yhtään, mihin hän on rahansa käyttänyt. Tietenkään loppuaikoina keikkoja ei ollut joka viikonloppu, joten rahaa ei hirveästi tullut.

Lue lisää: Matti Nykäsen valtavat velat paljastuivat perunkirjoituksessa: joustoluotto, luottokorttivelka, 40 000 euron autolaina – Pia leski: ”Tämä oli järkytys!”

Matti ja Pia ostivat viisi vuotta sitten yhdessä omakotitalon Joutsenosta. Asunnon kohtalosta on puhuttu perunkirjoituksessa, mutta siitä on ollut hieman erimielisyyksiä.

– Jätämme kodin jakamattomaksi, sillä jään lesken oikeudella asumaan taloon.

Pia on toiminut Matin perikunnan yhteyshenkilönä.

– Olen joutunut tekemään tosi paljon paperitöitä ja soittelemaan joka paikkaan. Se on hyvin stressaavaa.

Lue lisää: Pia Nykänen yhä sairauslomalla – Matin kuolema vei yöunet ja saunomishalut: ”Onneksi lääkäri ymmärtää tilanteeni!”

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Katja Lintunen & Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!