fbq
Uutiset
26.08.2019 07:05
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Katja Lintunen & Seiskan arkisto
Matti Nykänen ja Pia Nykänen
Matti Nykäsen valtavat velat paljastuivat perunkirjoituksessa: joustoluotto, luottokorttivelka, 40 000 euron autolaina – Pia leski: ”Tämä oli järkytys!”
Uutiset
26.08.2019 07:05
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Katja Lintunen & Seiskan arkisto

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen kuoli helmikuun alussa äkillisesti kotiinsa.

Matin leski Pia Nykänen kertoo torstaina ilmestyneessä Seiskassa nykykuulumisiaan ja sitä, miten Matin perinnönjaon selvitystyö on edennyt.

Lue lisää: Matti Nykäsen kylpytakki roikkuu yhä kylpyhuoneen naulassa, minne hän sen jätti – kuva! Pia-leski: ”Matin sukset myyn mielelläni urheilumuseoon!”

Matin perikunta haki kuoleman jälkeen perunkirjoitukseen lisäaikaa selvitettävien asioiden vuoksi. Lopulta Pia ja Matin kolme lasta pääsivät juuri ennen juhannusta jakamaan mäkilegendan omaisuutta.

Yllätys oli suuri, kun perunkirjoitusta hoitanut asianajaja paljasti, ettei Matilta jäänyt rahaa.

– Paljastui yllättäviä asioita. Matti oli ottanut 12 000 euron joustoluoton, josta oli ehtinyt maksaa vasta puolet. Sen lisäksi hän oli vinguttanut luottokorttia seitsemällä tonnilla, ja tietenkin oli myös lähes 40 000 euron autolaina. Toivottavasti auto menisi kaupaksi, se helpottaisi velkataakkaa, Pia huokaa.

Pia Nykänen kotitalonsa edessä.
Pia Nykänen kotitalonsa edessä. – Minulla menee melkein kaksi tuntia, kun ajan nurmikon. Talvi ja lumityöt pelottavat eniten, koska talossa on näin suuri piha. Kuinka voimani riittävät? Pia pohtii. 

– Tämä oli aikamoinen järkytys, sillä Matilla oli aina rahaa. Loppuajasta hän sanoi, että älä Pia huoli, kaikesta selvitään. En voinut tietää, mitä hän sillä tarkoitti, kun en käynyt hänen tilillään.

Lue lisää: Matti Nykänen jätti perikunnalleen ikävän velkayllätyksen – Pia-leski: ”Pelkään menettäväni kotini!”

Testamentti jäi tekemättä

Matilla ei ollut testamenttia, minkä vuoksi perunkirjoitus ei ole sujunut täysin sovussa. 

– Matti olisi halunnut tehdä testamentin. Meillä oli puhetta, että hän olisi testamentannut minulle kaiken paitsi lasten lakiosuuden.

– Hän ei ehtinyt tehdä testamenttia, koska ei arvannut kuolevansa vielä. En minäkään olisi uskonut, että hän lähtee niin nuorena.

Lue lisää: Pia Nykänen yhä sairauslomalla – Matin kuolema vei yöunet ja saunomishalut: ”Onneksi lääkäri ymmärtää tilanteeni!”

Iso kysymys onkin, mitä Matin ja Pian viisi vuotta sitten hankkimalle omakotitalolle käy. Asunnon kohtalo pelottaa myös Piaa, joka pelkää menettävänsä kotinsa.

– Olen ollut perikunnan yhteyshenkilö, joten olen joutunut tekemään tosi paljon paperitöitä ja soittelemaan joka paikkaan. Se on hyvin stressaavaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »