Vain Seiskassa!
Pia Nykänen

Erimielisyyttä Matti Nykäsen perinnönjaosta – Pia-leski pelkää menettävänsä kotitalonsa: ”Se ei vain olisi oikein!”

28.08.2019 04:03

Pia Nykäsen elämä meni palasiksi helmikuun alussa, kun rakas aviomies, mäkihyppylegenda Matti Nykänen menehtyi yhteisen kodin pesuhuoneen lattialle.

Nyt, puoli vuotta Matin kuoleman jälkeen Pia on edelleen surun murtama.

– Tajuntaani ei mahdu, että hän on kuollut. Matilla olisi ollut heinäkuussa 56-vuotissyntymäpäivä, ja meillä olisi ollut hääpäivä, joten mielentilaani tuli takapakkia, Pia kertoo surullisena.

Lue lisää: Matti Nykänen jätti perikunnalleen ikävän velkayllätyksen – Pia-leski: ”Pelkään menettäväni kotini!”

Pia Nykänen kuvattuna kotitalonsa edustalla.
Pia Nykänen kuvattuna kotitalonsa edustalla.

Auto myymättä

Matin kuoleman jälkeen vuorossa oli perunkirjoitus, johon perikunta haki lisäaikaa selvitettävien asioiden vuoksi. Lopulta Pia ja Matin kolme lasta pääsivät juuri ennen juhannusta jakamaan mäkilegendan omaisuutta.

Lue myös: Matti Nykäsellä viimeisinä vuosinaan muhkeat tulot – jätti silti jälkeensä valtavan velkajärkytyksen: ”En tiedä yhtään, mihin hän on rahansa käyttänyt!”

Yllätys oli suuri, kun perunkirjoitusta hoitanut asianajaja paljasti, ettei Matilta jäänyt rahaa.

– Paljastui yllättäviä asioita. Matti oli ottanut 12 000 euron joustoluoton, josta oli ehtinyt maksaa vasta puolet. Sen lisäksi hän oli vinguttanut luottokorttia seitsemällä tonnilla, ja tietenkin oli myös lähes 40 000 euron autolaina. Toivottavasti auto menisi kaupaksi, se helpottaisi velkataakkaa, Pia huokaa.

– Tämä oli aikamoinen järkytys, sillä Matilla oli aina rahaa. Loppuajasta hän sanoi, että älä Pia huoli, kaikesta selvitään. En voinut tietää, mitä hän sillä tarkoitti, kun en käynyt hänen tilillään.

Matti ja Pia Nykänen
Matti ja Pia Nykänen

Isot tulot

Matilla oli muhkeat tienestit. Vuonna 2017 ansiotulot olivat 79 720 euroa ja muutamaa vuotta aikaisemmin ne olivat parhaimmillaan yli 200 000 euroa vuodessa.

– En tiedä yhtään, mihin hän on rahansa käyttänyt. Tietenkään loppuaikoina keikkoja ei ollut joka viikonloppu, joten rahaa ei hirveästi tullut.

Lue lisää: Matti Nykäsen valtavat velat paljastuivat perunkirjoituksessa: joustoluotto, luottokorttivelka, 40 000 euron autolaina – Pia leski: ”Tämä oli järkytys!”

Matti ja Pia ostivat viisi vuotta sitten yhdessä omakotitalon Joutsenosta. Asunnon kohtalosta on puhuttu perunkirjoituksessa, mutta siitä on ollut hieman erimielisyyksiä.

– Jätämme kodin jakamattomaksi, sillä jään lesken oikeudella asumaan taloon.

– Matin lapset haluaisivat, että myisin asunnon, jotta saisimme velat maksettua. En haluaisi lähteä tästä ainakaan vielä. Tämä oli meidän yhteinen kotimme, ja kaikki muistot ovat täällä. Pelottaa, että joutuisin myymään rakkaan kotini. Se vain ei olisi oikein, Pia sanoo kyyneleet silmissä.

Pia Nykänen
Pia Nykänen

Testamentti jäi tekemättä

Matilla ei ollut testamenttia, minkä vuoksi perunkirjoitus ei ole sujunut täysin sovussa. 

– Matti olisi halunnut tehdä testamentin. Meillä oli puhetta, että hän olisi testamentannut minulle kaiken paitsi lasten lakiosuuden.

– Hän ei ehtinyt tehdä testamenttia, koska ei arvannut kuolevansa vielä. En minäkään olisi uskonut, että hän lähtee niin nuorena.

Lue lisää: Matti Nykäsen kylpytakki roikkuu yhä kylpyhuoneen naulassa, minne hän sen jätti – kuva! Pia-leski: ”Matin sukset myyn mielelläni urheilumuseoon!”

Pia Nykänen
Pia Nykänen

Lue lisää: Pia Nykänen yhä sairauslomalla – Matin kuolema vei yöunet ja saunomishalut: ”Onneksi lääkäri ymmärtää tilanteeni!”

Joutsenon-kodissa on näyttävästi paraatipaikoilla Matin lukuisia palkintoja mäkihyppyajoilta.

– Olemme lasten kanssa sopineet, että he saavat ne, jos haluavat. En käy niistä riitelemään, Pia toteaa.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Katja Lintunen
Kuvat: Katja Lintunen & Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!