Matti Saren kertoo arvokuljetusryöstöistä.

Salon arvokuljetusryöstäjä Matti Sarén paljastaa totuuden epäonnistuneesta räjäytyksestä: ”En voisi katsoa itseäni peilistä, jos ulkopuolisille sattuisi jotain”

26.05.2019 11:02

Matti Sarén, 48, vapautui vankilasta joulukuussa lusittuaan kuuden vuoden tuomion Salon arvokuljetusryöstöstä.

Matti hautasi vanhan elämänsä tekemällä siitä kirjan. Rikostoimittaja Harri Nykäsen kanssa laadittu Arvokuljetusryöstäjä käy läpi kymmeniä aseellisia ryöstöjä Ruotsissa, Suomessa ja Ranskassa.

Lue myös: Matti tienasi ryöstöillä kymmeniä miljoonia – työskentelee nyt rakennusmiehenä 9 euron tuntipalkalla!

Matti tuli ensimmäistä kertaa julkisuuteen syksyllä 2017. Tuolloin hän kertoi Seiskalle osuudestaan kaikkiin Suomessa tapahtuneisiin arvokuljetusryöstöihin.

Kirjassa hän paljastaa totuuden muun muassa suuria otsikoita saaneesta Salon arvokuljetusryöstöstä. Aiemmin mediassa on kerrottu, että ryöstö epäonnistui, koska rosvojoukko ei onnistunut räjäyttämän arvokuljetusautoa Turun moottoritiellä.

Lue myös: Näin Suomen pankin ryöstö toteutettiin 2007: Suunnitelma kasaan kahdessa viikossa – miljoonasaalis oli pettymys!

– Kun räjähteen nalli oli jo sytytetty, huomasin yhtäkkiä, että vastaantulevaa kaistaa ei ollutkaan katkaistu. Lähin auto oli vain metrien päässä ja siinä oli lapsia. Huusin täysiä kaverilleni, että peruuta räjähdys! Matti muistelee.

– Minulle on ollut aina tärkeää, ettei sivullisia vahingoiteta. En voisi katsoa itseäni peilistä, jos ulkopuolisille sattuisi jotain.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!