Matti Saren ryösti Suomen pankin kymmenen vuotta sitten.

Näin Suomen pankin ryöstö toteutettiin 2007: Suunnitelma kasaan kahdessa viikossa – miljoonasaalis oli pettymys!

14.11.2017 08:47

Viime viikolla ilmestyneessä Seiskassa julkaistiin ammattirikollinen Matti Sarénin haastattelu.

Lue lisää: Miljoonia tienannut ammattirikollinen Matti Sarén teki rikoksia häikäilemättömästi – pamautti arvokuljetusauton kesken työpäivänsä!

Ruotsissa tehtiin 2000-luvun alussa arvokuljetusryöstöjä lähes kerran viikossa. Poliisi osasi odottaa, että ilmiö rantautuu ennen pitkää myös Suomeen. Kun Matti Sarénin poppoo iski Suomen pankkiin Turussa, siihen ei ollut kuitenkaan varauduttu.

– Alun perin meidän piti iskeä aivan toiseen kohteeseen. Suunnittelimme keikkaa laskentakeskukseen, ja siihen olisi liittynyt jopa kidnappauksia. Tavoite oli saada kymmenien miljoonien saalis, mutta sitten kontaktimme jänisti. Olimme jo ostaneet oman lentokoneen, koska kyllästyimme matkustamaan laivoilla, Matti muistelee.

Lue lisää: 30 vuotta rötöstellyt Matti Sarén: Olen tienannut ryöstöillä kymmeniä miljoonia euroja – harvinainen haastattelu!

Ammattirikolliset eivät halunneet lähteä Suomesta tyhjin käsin, joten uudeksi kohteeksi valikoitui Suomen pankki.

– Suunnitelma kyhättiin kasaan kahdessa viikossa. Eihän se ollut vaikeaa: hypättiin vain aidan yli. Kun tulimme saaliin kanssa piilopaikkaamme, olimme todella pettyneitä. Se oli pienin raha pitkään aikaan. Sitten aloimme suunnitella uutta iskua.

Suomen pankin ryöstöstä jäi ammattirikollisten haaviin 1,4 miljoonaa euroa. Porukka jäi kiinni, kun he valmistautuivat puoli vuotta myöhemmin arvokuljetusryöstöön Liedossa. Matin syyte Liedon ryöstön suunnittelusta hylättiin, mutta Suomen pankista tuli yli kahdeksan vuoden tuomio.

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!