Enzo Pulkkinen ja Roope Salminen

Roope Salminen kritisoi artisteja turhasta valittamisesta – suomalaisartisti hyökkäsi Roopea vastaan: "Kaikki ei ole syntynyt kultalusikka suussa!"

02.07.2018 13:04

Muusikko ja näyttelijä Roope Salminen kritisoi viime viikolla sosiaalisessa mediassa artistien välinpitämättömyyttä yleisöään kohtaan. Hän kirjoitti Instagram-tilillään julkaisemansa kuvan yhteydessä siitä, että artistien on tarjottava yleisölleen jotain erityistä – joka ikinen kerta.

Lue myös: Grrr, Roope Salmisen kuntokuuri alkaa tuottaa tulosta - katso mikä kroppa!

Jos mä nään artistin menevän lavalle ja suorittavan keikkansa antamatta itestään mitään niin mitä v**tua me kaikki tässä just tehtiin tää viimenen tunti? sairaan kovan keikan vetämiseen menee täsmälleen sama aika ku laimeen keikan vetämiseen eli jos et jaksa sen aikaa yrittää täysillä niin sit on aika jäädä tauolle, Roope kirjoitti.

 

esiintyjinä meidän velvollisuus on antaa yleisölle jotain, yleensä noin tunnin rykäsyissä. se ”jotain” voi olla uutta ajateltavaa, joku ällistyttävä kokemus, lämmin muisto, puhdas viihtymisen tunne tai mitä vaan, mutta JOTAIN pitää antaa. jos mä nään artistin menevän lavalle ja suorittavan keikkansa antamatta itestään mitään niin mitä vittua me kaikki tässä just tehtiin tää viimenen tunti? sairaan kovan keikan vetämiseen menee täsmälleen sama aika ku laimeen keikan vetämiseen eli jos et jaksa sen aikaa yrittää täysillä niin sit on aika jäädä tauolle. mä en tarkota tätä henkilökohtasesti kellekään kollegalle jonka kaa oon näitä keskusteluja käyny, mutta tällä alalla kuulee todella usein itkua siitä miten ”oli vähän nihee esiintymisslotti”, ”oli aika paska sää”, ”siel oli alle sata ihmistä”, ”se nyt oli vaa semmonen firmakeikka”, ikään kuin mun pitäs nyökytellä että joo voi parkaa no ei siinä, tottakai ne jotka tuli kattomaan ansaitsi sitte nähdä ei-täydellisen keikan. jos bäkkärillä ei ollu viinaa, vaihtoaika oli liian lyhyt tai lava on liian pieni niin arvaa mitä: SE EI OLE SEN PAIKALLA OLEVAN YLEISÖN SYY. laita tekstari levy-yhtiölle että ei enää näille festareille täällä on vuotavat bajamajat, sit kerää ittes, tee pari punnerrusta, muista että tuolla on 10k esiintymisestä haaveilevaa junnua jotka antais pokemonkortti-kokoelmansa sun liian pienestä yleisöstä ja haaleesta termarikahvista ja mee lavalle tuhoamaan. joka. vitun. ilta. tai iltapäivä, äläkä valita siitäkään slotista. arvosta sun yleisöä ja tee sun duuni.

Henkilön Roope Salminen (@roopesalminen) jakama julkaisu

Hänen mukaansa artistien kuulee valittavan usein huonosta esiintymisajasta, huonosta säästä, yleisön vähyydestä tai siitä, että keikka on jonkin yrityksen juhlissa.

Ikään kuin mun pitäs nyökytellä että joo voi parkaa no ei siinä, tottakai ne jotka tuli kattomaan ansaitsi sitte nähdä ei-täydellisen keikan. Jos bäkkärillä ei ollu viinaa, vaihtoaika oli liian lyhyt tai lava on liian pieni niin arvaa mitä: SE EI OLE SEN PAIKALLA OLEVAN YLEISÖN SYY. Laita tekstari levy-yhtiölle että ei enää näille festareille täällä on vuotavat bajamajat, sit kerää ittes, tee pari punnerrusta, muista että tuolla on 10k esiintymisestä haaveilevaa junnua jotka antais pokemonkortti-kokoelmansa sun liian pienestä yleisöstä ja haaleesta termarikahvista ja mee lavalle tuhoamaan. Joka. V**un. Ilta. Tai iltapäivä, äläkä valita siitäkään slotista. Arvosta sun yleisöä ja tee sun duuni, Roope jatkoi.

 

Hausmylly-muusikko raivostui

Hausmylly-yhtyeen perustajajäsen Enzo Pulkkinen raivostui Roopen kirjoituksesta. Hän julkaisi Facebook-profiilissaan viikonloppuna tiukkasanaisen viestin artisteja kritisoineelle Roopelle.

Kaikella kunnioituksella Roopea ja Roopen uraa kohtaan. Olemme artisteina kaikki erilaisia ja esiintymiset sen mukaan eri luokkaa. Toinen tykkää heilua lavalla, toinen haluaa olla iisimmin. Mutta Roope sitten kun olet tehnyt tätä hommaa noin 40 vuotta niin varmasti sen ymmärrät. Olet kuitenkin vielä pikkupoika näissä piireissä eikä tuollainen tylytys oikein osu kohilleen, Enzo aloitti.

Hän vihjaili kirjoituksessaan Roopen luoneen oman uransa hyvin eri lähtökohdista moniin muihin artisteihin verrattuna.

Meistä kaikki ei ole syntynyt kultalusikka suussa, vaan on joutunut tekemään ihan oikeasti töitä uransa eteen, eikä kaikkea ole tarjoiltu eteen valmiina. Sinuna alkaisin arvostelemaan muita artisteja siinä vaiheessa kun olet itse tehnyt jotaki urasi eteen ja kun uraa on takana enemmän kuin yhden hitin verran.

Lue myös: Hausmylly-muusikko Jari Karjalaisen alkoholiongelma vaihtui työnarkomaniaksi – radikaali ratkaisu pelasti burnoutilta: ”Se oli siihen kohtaan ainoa ratkaisu” 

Lisäksi päivityksen kommenteissa Roope sai osakseen hyvinkin ilkeitä, jopa hyökkääviä ja uhkaavia kommentteja.

Roope vastasi kritiikkiin

Roope huomasi Enzon kirjoituksen, eikä hän malttanut olla vastaamatta tämän hyökkäykseen.

Itse en tiedä mikä on sopiva määrä hittejä mikä ihmisellä täytyy olla alla, että saa kehottaa kollegoitaan tekemään joka keikalla parhaansa. Ilmeisesti Sinun mielestäsi se on ainakin enemmän kuin yksi. Hausmyllyllä on enemmän ikivihreitä hittejä kun yhtyeelläni tulee ikinä olemaan (Yksin Sateeseen on oma suosikkini, Et Jättää Saa hyvä kakkonen) ja minulla ei tule koskaan olemaan samanlaista kymmenien vuosien keikkakokemusta kuin Sinulla. Jos töissä ”iisisti ottaminen” toimii Teidän yleisöllenne niin mielestäni se on loistava juttu, Roope kommentoi kirjoitusta.

Hän muistutti Enzoa siitä, ettei hän ottanut kantaa siihen, miten paljon artistien on hypittävä keikkojensa aikana. Roope tähdensi, että artistien turha valittaminen ärsyttää häntä.

Tekopirteys ja innoton, koreografioitu hyppiminen voivat olla keinoja paeta kiinnostuksen puutetta seniltaista (tai -päiväistä) työtaakkaa kohtaan siinä missä aurinkolasit päässä paikaltaan hoilattu settikin. Jokainen esiintyköön omalla tyylillään, kunhan arvostaa yleisöään. En tule koskaan olemaan edes murto-osa siitä muusikosta, joka Sinä olet.

- Yksi isompikin ero meissä kuitenkin on: toisin kuin Sinä, minä en myöskään koskaan tule tykkäämään kommentista, jossa Sinua haukutaan runkuksi läskipääksi ja Sinun kuolemaasi toivotaan. Itse saat pohtia kummalle laitan enemmän painoarvoa.

Roopen kommentista on tykännyt jo yli 180 ihmistä.
 

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram, Facebook

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!