Uutiset

Hausmylly-muusikko Jari Karjalaisen alkoholiongelma vaihtui työnarkomaniaksi – radikaali ratkaisu pelasti burnoutilta: ”Se oli siihen kohtaan ainoa ratkaisu”

06.01.2018 17:32

Hausmyllyn hajoamisen jälkeen Jari Karjalainen, 49, aloitti uuden uran äänityöläisenä. Vuosien varrella hänen karismaattista ääntään on kuultu lukemattomissa mainoksissa niin televisiossa kuin radiossakin.

Menestyksekäs aluevaltaus vaati kuitenkin veronsa. Ajan myötä Jari huomasi, että aiemmin piinannut alkoholiongelma oli vaihtunut työnarkomaniaksi. Kun yrittäjä huomasi olevansa viittä vaille burnoutissa, hän teki radikaalin ratkaisun.

Jari myi yrityksensä Suomessa ja muutti Espanjan auringon alle vuonna 2004.

– Onneksi tajusin, ettei näin voi jatkua. Se oli siihen kohtaan ainoa oikea ratkaisu.

Ahnehtiminen loppui

Uusi koti ja rauhallisempi elämä löytyi Las Palmasista. Hän jatkoi äänitöitään Gran Canarialla, mutta ryhtyi myös ravintoloitsijaksi. Suomalaisten turistien suosima saunabaari Kontulan Helmi on säilyttänyt suosionsa näihin päiviin asti.

Nykyään Jarin pitää kiireisenä myös työ lehtikuvaajana, mutta hän on löytänyt elämässään balanssin.

– Olen oppinut, ettei kannata ahnehtia liikaa. Onneksi esimerkiksi saunabaarimme pyörii nykyään luotettavan henkilökunnan voimin, eikä minun tarvitse olla koko ajan paikan päällä. Muiden töiden kanssa täytyykin sitten tasapainoilla hieman enemmän, Jari myöntää.

 

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:A-P Niskanen, Eetu Lipponen ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!