Uutiset

Rahankeräyslupa jäädytettiin – Brother Christmas Ari Koponen hankkii nyt rahaa merkillisellä järjestelyllä!

22.10.2018 16:04

Seiska kertoi aikaisemmin, että Brother Christmasin, eli Ari Koposen, 36, Brother Christmas ry:n rahankeräyslupahakemus on jäädytetty yhdistykseen kohdistuvan rikostutkinnan ajaksi.

Esitutkinta saadaan valmiiksi todennäköisesti joulukuussa. Koposta epäillään ainakin kirjanpito- ja rahankeräysrikoksesta.

T-paitoja ja rannekkeita

Koponen on kuitenkin jatkanut hyväntekeväisyystoimintaansa. Vielä kesällä hän julkaisi Brother Christmas ry:n Facebook-sivuilla auttamispäivityksiä, joissa hehkutettiin onnistuneita auttamistapauksia ja pyydettiin apua muilla tavoin kuin suoralla rahan lahjoittamisella.

Syyskuussa Koponen alkoi myydä Facebook-sivuillaan t-paitoja ja rannekkeita, jotta yhdistys saisi rahaa. Paidat maksavat 49 euroa ja rannekkeet 25 euroa. Rahankeräyslupaa tarvitaan ainoastaan vastikkeettomaan rahankeräykseen.

Perusti verkkokaupan

Rannekkeita Koponen myy suoraan Facebook-päivityksissä, joissa ilmoitetaan Brother Christmas ry:n tilinumero ja pyydetään kirjoittamaan toimitusosoite tilisiirron viestikenttään. T-paitojen kohdalla ohjataan vaateverkkokaupan nettisivuille.

Maksut paidoista menevät maksupalveluyritys Paytrailin tilille. Paytrail puolestaan tilittää rahat asiakasyrityksilleen, mutta se ei suostunut paljastamaan Seiskalle asiakkaitaan.

Koponen itse perusti heinäkuussa Tukkukauppias Koponen -toiminimen, jonka toimiala on postimyynti ja verkkokauppa.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!