Veijo Baltzar

Ökytalo, Porsche ja ihmiskauppaepäily! Verotietojen perusteella Veijo Baltzar on pienituloinen

22.11.2019 21:00

Kirjailija, kuvataiteilija ja teatterivaikuttaja Veija "Veijo" Baltzar on vangittu epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Helsingin poliisi epäilee, että rikokset tapahtuivat vuosien 2016 ja 2019 välillä Tammisaaressa (Raasepori) ja Helsingissä.

Perjantaina 22.11. Seiska kävi katsomassa, miten raskaista rikoksista epäilty kulttuurivaikuttaja asustelee. Kävi ilmi, että Baltzarin omistuksessa on kaksisiipinen, moderni omakotitalo hulppealla rantatontilla. Erityisen huomion kiinnittää tontin ranta-ala. Kuvista näkyy, että sinne on ajettu hiekkaa ja rantaa on ruopattu, ja laituriin mahtuu parkitsemaan isompikin huvijahti. Baltzar hankki arvokiinteisön omistukseensa keväällä 2017. 

Törkeästä ihmiskaupasta epäilty kulttuurineuvos Veijo Baltzar asuu kuin kroisos - ökytalossa oma hiekkaranta, pihassa Porsche! Katso kuvat!

veijo

veijo

Pienet tulot

Kaikille avointen verotustietojen perusteella Veijo Baltzar ansaitsi kiinteisön hankitavuonna vuonna ansio- ja pääomatuloa noin 70 000 euroa. Mätkyjä tosin rapsahti melkein 13 000 euroa. Tulojen puolesta kyseinen vuosi 2017 oli kulttuurivaikuttaja-Baltzarille varsin hyvä, toisin kuin aiempina vuosina. Vuosina 2012-2016 miehelle kertyi verotettavia tuloja kaikkiaan vain noin 55 000 euroa. Esimerkiksi vuonna 2016 hän tienasi pyöreät nolla euroa. 

Viime vuonna, eli vuonna 2018 Veijo Baltzar tienasi noin 25 000 euroa. Ison osan tuloista selittää Veijo Baltzarille kaksi vuotta sitten myönnetty taiteilijaeläke.

Uusi firma

Eläkepäivien viettämisen sijaan Veijo Baltzar on mukana bisneksessä. Hän on vuonna 2018 perustetun firman hallituksen jäsen eli yksi vastuuhenkilöistä.Yrityksen toimitala on ohjelmatuotanto ja musiikin kustantaminen. Kyseisen uusyrityksen toimitusjohtaja on 30-vuotias nainen, joka on aiemmin työskennellyt Veijo Baltzarin assistenttina. Osoitteen perusteella firma toimii Baltzarin kotitalossa Tammisaaressa. 

Vijo

Baltzarin hulppeassa kotitalossa toimii myös viime vuonna perustettu tuotantoyhtiö, jota vetää Baltzarin assistenttina toiminut 30-vuotias nainen. 

Assistentti-toimitusjohtaja

Seiska selvitti myös Baltzarin assistenttia työskennelleen, eli viime vuonna perustetun tuotantofirman toimitusjohtajana työskentelevän naisen tulot. Vuonna 2018 hän oli saanut palkkaa noin 30 000 euroa. Aiempina vuosina 2010-luvulla naisella ei ole ollut verotettavia tuloja juuri lainkaan.

Helsingin Sanomat kertoi ensiuutisessaan torstaina, että Baltzarin lisäksi ihmiskauppajutussa on vangittuna naishenkilö. Kyseessä ei kuitenkaan ole tässä jutussa mainittu, assistenttina työskennellyt tuotantofirman toimitusjohtaja. Seiska tavoitti naisen puhelimitse perjantaina 22.11, mutta hän ei halunnut kommentoida tilannetta millään tavoin. 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Pauli Poutanen
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!