Hyppää pääsisältöön
Ari Koponen

Poliisi epäilee Brother Christmas ry:tä neljästä rikoksesta - Ari Koponen: Kiistän yhä kaikkien väitteiden paikkansapitävyyden!

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen talousrikostutkintayksikkö on selvittänyt, onko hyväntekeväisyysyhdistys Brother Christmas ry:n ja siihen liittyvien henkilöiden toiminnassa syyllistytty rahankeräysrikokseen tai muuhun rikokseen. Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että yhdistykseen liittyy neljä rikosepäilyä: kolme rahankeräysrikosta ja yksi törkeä kirjanpitorikos.

Taustaa: Brother Christmas kiistää kaikki Helsingin Sanomien väittämät: Yhdistyksen toiminnassa ei ole mitään salattavaa!

Poliisi tiedotti, että tilikaudella 2017 yhdistyksen pankkitilillä on ollut yhteensä 764 maksua, yhteismäärältään 867 982 euroa. Esitutkinnassa selvisi, että näistä maksuista 471 maksusta, yhteismäärältään 390 091 euroa, puuttui kirjanpitolain mukainen tosite tai peruste ei selvinnyt kirjanpitoon liitetystä tositteesta.
 

Vakuutti olevansa syytön

Hyväntekeväisyyshahmona tutuksi tullut Brother Christmas eli Ari Koponen lähestyi median edustajia poliisin tiedotteen jälkeen. Hän vakuuttaa olevansa syytön kaikkiin häneen ja hyväntekeväisyysjärjestöönsä liittyviin syytöksiin.

Lue myös: Brother Christmas kiistää kaikki Helsingin Sanomien väittämät: Yhdistyksen toiminnassa ei ole mitään salattavaa!

Minua ja yhdistystäni kohtaan on esitetty julkisuudessa jo miltei vuoden ajan väitteitä siitä, että yhdistyksemme raha-asioissa olisi joitain epäselvyyksiä, vääryyksiä tai jopa laittomuuksia. Lisäksi on vihjailtu, että toimintaamme ohjaisi avuntarvitsijoiden edun sijasta jokin salainen oman edun tavoittelu. Kiistän yhä painokkaasti kaikkien tällaisten väitteiden paikkansapitävyyden, Ari Koponen kertoi tiedotteessaan.

Lue myös: Brother Christmasista rikostutkinta: Hyväntekijää epäillään muun muassa kavalluksesta, kirjanpitorikoksesta ja rahankeräysrikoksesta!

 

Rahavirta tyrehtyi

Arin mukaan viime vuoden kohu on vaikuttanut rahalahjoituksiin erittäin radikaalisti – lahjoitukset loppuivat kuin seinään. Lisäksi järjestön rahankeräyslupa on jäissä.

Lue lisää: Kohussa ryvettyneen Brother Christmasin rahankeräyslupa päättyi – jatkaa silti hyväntekeväisyystoimintaansa!

Mustamaalauskampanjan alettua viime helmikuussa avustusrahojen tulo loppui kuin seinään. Lisäksi poliisihallitus on jättänyt yhdistyksen uusimman rahankeruuluvan käsittelyn odottamaan asioiden lopullista selvittämistä, joten senkin myötä yhdistykseni toiminta on miltei kokonaan seisahduksissa, hän valitteli.

Saan yhä viikoittain kymmeniä viestejä ja avustustoiveita ihmisiltä ympäri Suomen. Valitettavasti joudun vastaamaan niistä valtaosaan tällä hetkellä kielteisesti. Suhtaudun kaikesta huolimatta positiivisesti tulevaisuuteen ja toivon, että tämä kaikki ratkeaisi mahdollisimman nopeasti.

 


Teksti:
Antero Alhonen
Kuvat:
Pasi Murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!