fbq
Uutiset
26.02.2018 14:29
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus & brother christmas
brother
Brother Christmas kiistää kaikki Helsingin Sanomien väittämät: Yhdistyksen toiminnassa ei ole mitään salattavaa!
Uutiset
26.02.2018 14:29
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus & brother christmas

Helsingin Sanomat julkaisi viikonloppuna kattavan tarkastelun hyväntekeväisyyttä harjoittavan Brother Christmasin yrityksen rahankäytöstä. 

Nyt Brother Christmas, siviilinimeltään Ari Koponen, on julkaissut virallisen tiedotteen, jossa hän kiistää kaikki HS:n esille nostamat epäkohdat. 

Toisin kuin Helsingin Sanomat eilen (25.2.) näyttävästi väitti, yhdistyksen toiminnassa ei tiedotteen mukaan ole mitään salattavaa.

Avoimuuttaan ja rehellisyyttään korostaakseen Brother Christmas ry on käynnistänyt työn yhtiön taloudellisen toiminnan täydelliseksi avaamiseksi. Yhdistys on jo aiemmin valinnut yhdistystoiminnalle harvinaisen avoimuuden tien julkistamalla tilinpäätöksensä ja tasetietonsa nettisivuillaan vuoden alussa.

Tiedotteessaan Koponen kertoo, että yksi ongelma tilitietojen julkaisemisessa on se, että niistä selviää yksittäisten avunsaavien henkilötietoja. 

Kaikki traagisia ihmiskohtaloita ja menetyksiä kokeneet apua saaneet eivät nimittäin välttämättä halua tulla julkisuuteen nimillään ja saamillaan avustussummilla.

Etsin lisäksi parhaillaan taloushallinnon ammattilaista, joka voisi ottaa tämän laajan työn tehdäkseen. Aineisto on varsin mittava, sillä Brother Christmas ry tarjosi viime apua kaikkiaan noin 7 000 ihmiselle.

brother

Autetun lapsen äitikin ihmettelee Brother Christmasin menoja

Helsingin Sanomien artikkelissa nimettömänä pysyttelevä äiti kertoo, kuinka epäselvyydet rahasta alkoivat sen jälkeen, kun hänen lapsensa viimeinen toive oli toteutunut. Äidin mukaan rahaa lapsen unelman toteuttamiseen kului käytännössä vain lentolippuihin.

- Yritykset sponsoroivat meille kaiken muun, hotellit ja ruuat. Se lahjoitettu raha jäi periaatteessa virumaan Arille. Kukaan ei tiedä, mihin raha menee, kun kaikki reissut sponsoroidaan. Summista ei puhuttu. Mistään ei oteta kuitteja eikä tilitositteita”, äiti sanoo.

Äiti kysyi toistamiseen Koposelta, kuinka paljon rahaa lapsen viimeistä toivetta varten oli kerätty. Tämä kertoi, että 21 000 euroa ”ja jotain satoja päälle”.

Tiedotteessa Ari haluaa korostaa omien sanojensa mukaan vielä kertaalleen, että hän kiistää ehdottomasti kaikki väitetyt epäselvyydet, jotka liittyisivät hänen tai Brother Christmas ry:n toimintaan. 

Kaikista Brother Christmas ry:n keräämistä varoista vain vajaat viisi prosenttia menee yhdistyksen kuluihin, kuten palkkoihin, matkakuluihin ja toimintaa varten hankittuihin palveluihin. Suurimmat yhdistyksen avustusten kohderyhmät ovat sairaat lapset ja apua tarvitsevat lapsiperheet sekä vanhukset ja veteraanit. Viime jouluna esimerkiksi kaikkiaan 700 perhettä sai apua jouluruokien ja -lahjojen merkeissä.

Ari Koponen on tällä hetkellä Brother Christmas ry:n ainoa palkallinen työntekijä̈ ja käyttää̈ viikoittain noin 50-60 tuntia hyväntekeväisyysprojekteihin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »