fbqOsallistuuko kohuohjaaja kampanjaan? Aku Louhimies ehdolla Jussi-gaalassa kolmessa kategoriassa - gaalan teemana seksuaalisen ja väärän vallankäytön ehkäiseminen! | Seiska
Aku Louhimies

Osallistuuko kohuohjaaja kampanjaan? Aku Louhimies ehdolla Jussi-gaalassa kolmessa kategoriassa - gaalan teemana seksuaalisen ja väärän vallankäytön ehkäiseminen!

Uutiset | 19.03.2018 13:50

Elokuvaohjaaja Aku Louhimies joutui tänään maanantaina (19.3.) kohun keskelle, kun joukko tunnettuja naisnäyttelijöitä ammensi kokemuksiaan Louhimiehen ohjausmetodeista.

Lue lisää: YLE: AKU LOUHIMIES LAITTOI NÄYTTELIJÄN VAATTEISIIN TORAKOITA JA ITKETTI LASTA VANHEMMAN KUOLEMALLA - LOUHIMIES VASTAA: "KUKAAN EI OLE AIEMMIN KERTONUT KÄRSINEENSÄ TYÖSKENTELYSTÄ KANSSANI"

Kohusta huolimatta Louhimies on ehdolla perjantaisessa (23.3.) Jussi-gaalassa kolmessa eri kategoriassa. Tuntematon sotilas -elokuva toi ohjaajalle Ohjaaja-ehdokkuuden sekä Paras elokuva -ehdokkuuden. Lisäksi Louhimies on ollut käsikirjoittamassa Antti Tuurin ja AJ Annilan kanssa Ikitie-elokuvaan, joka pääsi Käsikirjoitus-kategoriaan. 

Lue myös: YLE: PAMELA TOLA JOUTUI AKU LOUHIMIEHEN KIUSAAMAKSI: "TUNSIN VASTANÄYTTELIJÄN SUKUPUOLIELIMET IHOLLANI"

Erityinen teema

Kohu ei tule vaikuttamaan palkinnon saamiseen millään tavalla, sillä äänestys on loppunut viime viikolla, ja äänten laskenta on parhaillaan käynnissä. 

MTV3-kanavalla näytettävässä gaalassa on tänä vuonna erityinen teema. Filmiaura ry julkaisi noin viikko sitten tiedotteen, jossa kerrotaan, että Filmiaura tukee #kulissientakana -kannanottoa. Kyseinen kannanotto sai alkunsa viime joulukuussa, kun yli 1 200 kulttuurialan ammattilaista julkaisi kannanoton, jossa vaadittiin nollatoleranssia seksuaaliselle häirinnälle, ja että ongelma otettaisi tosissaan myös alan johdossa. 

Pukukoodina musta

Tiedotteessa Filmiaura toivoo kaikkien, jotka haluavat tukea tasa-arvoa sekä seksuaalisen häirinnän ja väärän vallankäytön lopettamista elokuva-alalla, tulisi kantaa valkoista nauhaa tulevassa Jussi-gaalassa. Vieraille on varattu valkoista nauhaa, jonka Filmiaura ry tarjoaa kaikille. Suomalainen elokuva-ala kunnioittaa myös mediassa pyörinyttä #meetoo-teemaa pukeutumisella. Tukea kyseiseen kampanjaan voi osoittaa pukeutumalla mustiin. 

Lue myös: ELINA KNIHTILÄ KYYNELEHTI NÄYTTELIJÄKOLLEGAN RAISKAUSKERTOMUKSEN KUULTUAAN – OUTI ALANEN SIVALSI TYLYSTI TWITTERISSÄ: ”TEKOPYHÄÄ!”

Nähtäväksi siis jää, tullaanko Louhimies näkemään valkoisessa nauhassa.

Jussi-gaala MTV3-kanavalla perjantaina 24.3. kello 20.00 alkaen. 

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!