Elina Knihtilä ja Outi Alanen

Elina Knihtilä kyynelehti näyttelijäkollegan raiskauskertomuksen kuultuaan – Outi Alanen sivalsi tylysti Twitterissä: ”Tekopyhää!”

Uutiset | 01.02.2018 14:14

Näyttelijä Outi Alanen ei säästellyt sanojaan kommentoidessaa eilistä A-Studio -jaksoa.

Yle paljasti eilen keskiviikkona (31.1.), että palkittu elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhönen on ahdistellut lukuisia naisia useiden vuosien ajan.

Asiasta keskusteltiin A-Studion eilisessä jaksossa. Ohjelmassa näytetyssä haastatteluvideossa näyttelijä Heli Sirviö kertoi tulleensa raiskatuksi opiskeluaikoinaan. Tapaus ei liity Lauri Törhöseen.

Taustaa: Yle: Lauri Törhönen ahdisteli vuosia useita elokuva-alan naisia - mukana myös Salatut elämät -sarjan näyttelijöitä

Videohaastattelun jälkeen studiossa vieraana ollut näyttelijä Elina Knihtilä ei pystynyt pidättelemään kyyneleitään.

− Asiasta kertominen on vaatinut häneltä paljon pelottomuutta ja rohkeutta. Olen todella kiitollinen Helille tästä tarinasta, koska tämä on iso asia monelle, ei vain meidän alamme ihmisille, Elina kertoi liikuttuneena.

Lue myös: Elina Knihtilä A-studiossa Lauri Törhösen ahdistelukohusta: Jo oli aikakin - en yllättynyt!

”Tekopyhää!”

Näyttelijä Outi Alanen kommentoi A-Studion jaksoa Twitter-tilillään.

Minä twiittasin Törhösestä jo noin kolme kuukautta sitten ja kerroin oman kokemukseni. Kaikkihan tuon asian on tienneet, Outi aloitti.

Mulle Törhönen on vaan vittuillu mutta ei ahdistellut. Seksuaalinen häirintä on myös henkistä väkivaltaa aivan kuten kiusaaminen, hän jatkoi.

Outi kirjoitti piikin A-Studiossa vierailleille Elina Knihtilälle, Pamela Tolalle ja elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saariselle.

Näyttelijät eivät myöskään puolusta toisiaan kentällä. Kiusaaminen on todella yleistä. Ällöttää katsoa a-studiossa tekopyhiä ilmeitä.

Knihtilä itkee telkkarissa ja varmasti on todistanut vastaavia asioita ja kiusaamista ja syrjintää. Tekopyhää.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Ari Lahti, Tomi Kaukolehto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!