Onko Jari Sillanpää uhri vai syyllinen? Sisäpiirin lähde Seiskalle: Laulajatähden seksirikossotkun taustalla muhii yllättävä kiristysjuoni!

Uutiset | 25.02.2020 06:39

Tangokuningas Jari Sillanpää, 54, on myrskyn silmässä jälleen kerran, kun hän astelee Helsingin käräjäoikeuteen keskiviikkona, 26. helmikuuta. Kansan rakastamaa suosikkilaulajaa syytetään sangen rankoilla nimikkeillä: lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Epäillyn hyväksikäytön tekoaika on elokuussa 2017 ja laittoman materiaalin levittämisen syyskuussa 2017. Molempien tekopaikkana on Helsinki.

Mutta mistä oikeasti on kyse? Seiskan haastattelema erittäin luotettava sisäpiirin lähde kertoo, että Sillanpään seksirikossotkussa on yllättäviä aineksia.

– Tapahtumien kulku herättää jopa kysymyksen, onko Jari uhri vai syyllinen? lähde aprikoi.

Lue myös: Jari Sillanpää avautui syytteistään Henry Aflechtin haastattelussa: "Kyse ei ole niin vakavasta asiasta" - kuuntele sanasta sanaan!

Kuvattiinko tilanne?

Jo elokuussa 2018 uutisoitiin, että tuolloin huumekohun keskellä ollutta Sillanpäätä epäiltiin myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan, lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Jari myönsikin Facebookissa poliisin kuulustelleen häntä, koska hänen kotoaan takavarikoiduilta laitteilta oli poliisin mukaan löytynyt viitteitä laittomasta materiaalista.

Tuo epäily siis kypsyi sittemmin syytteeksi ja vieläpä rankkeni pelkästä hallussapidosta kuvan levittämiseen.

Kun seksirikossyytteet tulivat marraskuussa 2019 julkisiksi, Jari joutui perumaan talven kirkkokonserttinsa. Maaliskuussa hän kuitenkin tekee seitsemän Kulku ihmisen -konserttia.
Kun seksirikossyytteet tulivat marraskuussa 2019 julkisiksi, Jari joutui perumaan talven kirkkokonserttinsa. Maaliskuussa hän kuitenkin tekee seitsemän Kulku ihmisen -konserttia.

 

Koko seksirikossotku sai alkunsa elokuisesta päivästä vuonna 2017, jolloin Jari kärsi vakavasta huumeongelmasta. Seiskan syväkurkun mukaan Jari tapasi tuolloin virolaisen miehen Helsingissä

– Tapaaminen johti ilmeisesti jonkinlaiseen eroottiseen hierontaan, lähde paljastaa Seiskalle.

– Sen jälkeen tapahtui se, mistä syytteet saivat alkunsa. Samaan tilaan tuli alaikäinen henkilö ja tilanteesta otettiin kuvia.

Seiskan haastattelema lähde ei ole mitenkään osallisena nyt käytävässä oikeudenkäynnissä tai esitutkinnassa.

Lue myös: Paparazzikuvat! Huumekohun ryvettämän Jari Sillanpään kuppi meni nurin – Siim-rakas siivosi jäljet!

Ei fyysistä koskettelua

Syytteen tultua julki viime marraskuussa Jari Sillanpää on johdonmukaisesti korostanut, ettei hyväksikäyttösyytteessä ole kyse fyysisestä koskettelusta. Sillanpää on myös kiistänyt molemmat syytteet.

–  Syytteessä ei väitetä, että Sillanpää olisi ollut nuoreen fyysisessä kosketuksessa tai fyysisessä kanssakäymisessä, Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi alleviivasi.

Myös jutun syyttäjä Nina Keskinen vahvisti, että kyse on muusta kuin fyysisestä koskettelusta. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö voi tulla kysymykseen myös muutoin kuin koskettelemalla tai sukupuoliyhteyden kautta.

– Totean, että Sillanpää kiistää syytteen. Se, että voiko ylipäätänsä se toiminta, mitä syyttäjä väittää, täyttää hyväksikäytön tunnusmerkistön, tullaan käsittelemään oikeudessa, Jarin asianajaja Riitta Leppilampi on sanonut.
– Totean, että Sillanpää kiistää syytteen. Se, että voiko ylipäätänsä se toiminta, mitä syyttäjä väittää, täyttää hyväksikäytön tunnusmerkistön, tullaan käsittelemään oikeudessa, Jarin asianajaja Riitta Leppilampi on sanonut.

Epämääräistä seuraa

Seiskan lähteen kertomus tukee tätä Jarin väitettä.

– Näiden seksuaalissävytteisten kuvien ottotilanteessa alaikäinen henkilö ei ollut kontaktissa Jariin. Uusi käänne sotkuun tuli, kun Jaria ilmeisesti kiristettiin jollain tavalla kuviin liittyen. Tämä saattaa olla myös syy siihen, että kuvia löytyi Sillanpään kotoa, syväkurkku kertoo.

Hurjalta kuulostava kiristysväite saattaa olla osaksi liioittelua tai sitten täysin tottakin. Toinen Seiskan haastattelema lähde nimittäin kertoo, että huumeaikoinaan Jari pyöri epämääräisten virolaishenkilöiden seurassa.

– Ainoastaan voin kertoa, että rikosnimikkeet ovat ja näyttävät erittäin vakavilta, mutta yhteenkään en sananmukaisesti ole syyllistynyt. Elämä jatkuu, ja minulla on puhtaat jauhot pussissa, Jari Sillanpää kommentoi syytteitään marraskuussa Iltalehdessä.

Lue myös: Olympiastadionilta pubin nurkkaan: Jari Sillanpää haalii keikkoja hinnalla millä hyvänsä – näin alas iskelmätähden keikkapalkkiot romahtivat!

Useita huumetuomioita

Jari Sillanpäätä syytetään nyt kahdesta seksuaalirikoksesta. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan tuomita enimmillään kuudeksi vuodeksi vankeuteen.

Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä voidaan tuomita enimmillään kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Elokuussa 2018 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jarin 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta huumerikoksesta. Tuolloin tangokuningas sekä myönsi käyttäneensä huumeita että hankkineensa 108 grammaa metamfetamiinia.

Tammikuussa 2018 hänet tuomittiin 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Laulaja ajoi autoa Helsingin keskustassa metamfetamiinin vaikutuksen alaisena. Sakkoja tuli 24 000 euroa.

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Seiskan arkisto ja All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!