fbq
Uutiset
27.11.2019 16:09
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus
jari sillanpää
Jari Sillanpää avautui syytteistään Henry Aflechtin haastattelussa: "Kyse ei ole niin vakavasta asiasta" - kuuntele sanasta sanaan!
Uutiset
27.11.2019 16:09
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus

Laulaja Jari Sillanpäätä syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta. Syytteet paljastuivat noin kaksi viikkoa sitten. Oikeuden päätöksellä juttu käsitellään salaisena, jotta epäillyn rikoksen uhrin henkilöllisyys ei tule julkisesti tietoon.

Useita Sillanpään konsertteja peruttiin heti samana päivänä, kun tiedotusvälineet kertoivat rikosepäilyistä. Pahimman kohun laannuttua Sillanpää vetäytyi Espanjaan. Nyt hän on kommentoinut tilannetta Radio Finlandian haastattelussa. Kyseessä on Espanjan ainoa suomenkielinen radiokanava. 

"Hirvee hässäkkä"

Jari kertoo Henry Aflechtin haastattelussa, että viimeaikainen uutisointi on tuntunut pahalta. 

- Ihan hirvee hässäkkä. Se, että tiedän itse mitä on tapahtunut, niin auttaa kestämään pahimmatkin lööpit. Varsinkin kun tietää, että tässä ei ole mistään alaikäiseen kajoamiseen liittyvästä asiasta kyse, niin rikosnimikkeet kuulostavat tosi kovilta ja rumilta. Mutta tämä on sellainen salassa pidettävä juttu, niin pitää vaan malttaa odottaa helmikuun loppuun, kun käydään oikeudessa selittämässä tätä. 

Kattoterassi Helsingin keskustassa! Tässä on Jari Sillanpään alennusmyyntiin laitettu ökykoti – kuva!

Jari ja Henri keskustelevat myös siitä, kuinka media on uutisoinut rikossyytteistä.

- Tiedämme kaikki, että lehdet luovat kovempiakin otsikoita, jotta me kaikki luettaisiin niitä. Tuntuu se pahalta, sillä nämä kaksi rikossyytettä kuulostavat niin jyrkiltä. Mutta kyllä mä senkin kestän, mennään vain eteenpäin. Mä keskityn nyt työhön, vaikka altakin meni myös aika paljon töitä, Jari kertoo.

IL: Jari Sillanpää kiistää epäilyt lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä: "Minulla on puhtaat jauhot pussissa"

Syytteet saivat aikaan sen, että Sillanpäältä peruttiin useita tulevan joulun konsertteja. Kuitenkin ainakin yksi toteutuu. 

- Näyttää siltä, että ihmiset ovat lukeneet juttuja tarkasti ja tietävät, ettei kyse ole niin vakavasta asiasta, vaikka tällaiset rikosnimikkeet ovat aina vakavia. Avustajani ja asianajajani ovat painottaneet, ettei tässä ole kysymys lapseen kajoamisesta. On ollut ilo huomata, että ihmiset ovat lukeneet juttuja tarkasti, sillä keikkasalit täyttyvät, Jari kertoo.  

Oikeudenkäynnin on määrä alkaa 26. helmikuuta 2020.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »