fbq
Uutiset
19.04.2018 06:28
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
Maisa Torppa oli todistajana murhamysteerissä.
Ohhoh, kohukaunotar Maisa Torppa avaintodistajana murhamysteerissä – ex-mies vangittiin syyttömänä!
Uutiset
19.04.2018 06:28
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Satakunnan poliisi jysäytti vuoden 2016 alussa uutispommin, kun se kertoi alkaneensa tutkia Nakkilassa 2003 tapahtuneen nuoren miehen kuolemaa murhana. Pian paljastui, että poliisi epäili tunnetun julkkisnaisen ex-miestä teosta. Seiskan selvityksen mukaan kyseinen julkkisnainen on Maisa Torppa, joka oli samalla murhatutkinnan yksi avain-todistajista.

Lue myös: Nakkilan murhamysteerin tutkinta loppusuoralla – epäily: nuoren miehen kuolema ei ollutkaan itsemurha

Lavastettiinko itsemurha?

Tapaus sai paljon julkisuutta, ja se nimettiin julkisuudessa Nakkilan murhamysteeriksi.

Nuori mies oli löytynyt kuolleena asunnostaan Nakkilan Arantilassa tammikuussa 2003. Tapaus kuitattiin itsemurhana, mutta 14 vuotta myöhemmin poliisi oli alkanut epäillä, että itsemurha olisikin lavastettu ja murhan motiivina olisivat olleet velat.

Lue myös: Nakkilan murhamysteerin selvittäminen kestänyt jo vuoden: uusia näkökulmia!

Tehtaili rikosilmoituksia

Poliisi kertoi, että oli saanut vuoden 2015 lopussa vihjeen, jonka johdosta se käynnisti vanhasta kuolemantapauksesta henkirikostutkinnan. Maisaa kuultiin todistajana murhaan.

Seiskan saamien tietojen mukaan Maisa oli kyseisenä aikana poliisien kanssa muutenkin tekemisissä. Kohukaunotar väitti miehensä pahoinpidelleen häntä sekä pimittäneen hänen omaisuuttaan. Syyttäjä teki jutuista syyttämättäjättämispäätökset.

Lue myös: Nakkilan murhamysteerissä yllätyskäänne: julkkisnaisen ex-miestä ei enää epäillä henkirikoksesta!

Vastusti vangitsemista

Poliisi otti murhasta saamansa tiedot vakavasti ja käynnisti yhden viime vuosien poikkeuksellisimmista murhatutkimuksista. Maisan ex-aviomies pidätettiin ja vangittiin helmikuussa 2016 todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Valtakunnansyyttäjänviraston papereista selviää, että mies vastusti vangitsemisoikeudenkäynnissä vangitsemistaan. Hänen mukaansa Maisan kertomusta oli pidettävä epäluotettavana useistakin syistä. Mies kuitenkin vangittiin.  

Lue myös: Nakkilan murhamysteerin tutkinnanjohtaja: Meillä ei ole kiire selvittää tapausta!

Maisan ex-mies vapautettiin poliisivankilasta parin viikon jälkeen. Epäiltynä mies kuitenkin pysyi vielä yli vuoden, kunnes poliisi vihdoin ilmoitti, ettei epäile miestä enää rikoksesta.

Lue kaikki Nakkilan murhamysteeristä sekä Maisan ex-miehen kommentit torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »