fbq
Uutiset
09.06.2017 12:00
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus
Rikos
Nakkilan murhamysteerissä yllätyskäänne: julkkisnaisen ex-miestä ei enää epäillä henkirikoksesta!
Uutiset
09.06.2017 12:00
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus

Nakkilan Arantilassa tammikuussa 2003 tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa on tapahtunut yllätyskäänne.

Tutkinnanjohtaja Toni Sjöblom kertoo Seiskalle, että esitutkinta on lopetettu kolmikymppisen miehen osalta. Hän on ollut tutkintavankeudessa asiaan liittyen helmikuussa 2016.

– Tämän henkilön osalta, joka meillä on ollut epäiltynä ja myös vangittuna, tutkinta on päätetty, eikä häntä enää epäillä siihen asiaan liittyen, tutkinnanjohtaja kiteyttää.

Ratkaisu on odottamaton, sillä poliisi piti miestä jutun pääepäiltynä puolitoista vuotta.

– Tänäkin keväänä on käyty paljon kuulusteluja ja materiaalia läpi. Olemme pohtineet asioita toisen tutkinnanjohtajan kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että esitämme syyttäjälle esitutkinnan lopettamista hänen osaltaan. Syyttäjä oli samaa mieltä, Sjöblom sanoo.

Murhasta epäilty julkkiksen ex-rakas - taustalla velkoja ja lavastettu itsemurha?

Tutkinta jatkuu

Päätöksestä huolimatta murhan tutkinta jatkuu.

– Epäilemme edelleen, että tähän asiaan liittyy useampi henkilö. On sellaisia asioita, jotka edellyttävät edelleen jatkoselvittelyä. Punnitsemme, mitä toimenpiteitä seuraavaksi tehdään. Nyt kun olemme päätyneet tämän henkilön osalta tällaiseen tulokseen, aikapaine helpottaa myös meidän päässä. Voimme rauhassa harkita, mihin suuntaan seuraavaksi lähdetään, rikoskomisario arvioi.

Nakkilan murhamysteeriksi kutsuttu tapaus on ollut poikkeuksellisempia tutkintoja lähivuosilta. Seiska uutisoi puolitoista vuotta sitten, että poliisi tutkii kaikessa hiljaisuudessa yli 14 vuotta vanhaa henkirikosta. Tutkinnan osalta on pidetty koko ajan matalaa profiilia, eikä teon taustoista ole hiiskuttu julkisuuteen.

Pidettiin ensin itsemurhana

Seiskan tietojen mukaan nuoren miehen kuolemaa tulkittiin aikanaan itsemurhana. Sittemmin on epäilty, että itsemurha olisi lavastettu, ja murhan motiivi maksamattomat velat.

Rikosepäilyistä vapautunut kolmikymppinen mies on tunnetun suomalaisen julkkisnaisen entinen puoliso. Pariskunnalla on yhteinen lapsi liitostaan.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »