Uutiset

Masennuksestaan avautunut Sampo Kaulanen turruttaa itseään alkoholilla: ”Saan helpommin tajun pois!”

22.06.2018 07:56

Selviytyjät-voittaja ja kyläkauppias Sampo Kaulaselle, 39, iski keväällä uupumusjakso, joka kesti reilun kuukauden. Kyläkaupan pyörittämisen ohella Sampoa työllistivät erilaiset puhekeikat ja tv-kuvaukset. Lisänäkyvyyttä ja paljon uteliaita kysymyksiä tuli Selviytyjät-ohjelmasta.

– Selviytyjät vaikutti varmasti, sillä sitä jankattiin koko kevät. Suurin osa stressistä kuitenkin aiheutuu töistä, siihen päälle omat telkkarikuvaukset ja puhujakeikat. Minulla on koko ajan matkalaukku auki, kun menemme edestakaisin Suomea viikon tai kahden välein. Pääsääntöisesti se on kivaa mutta myös raskasta, Sampo kertoo Seiskalle.

Lue myös: Sampo Kaulasen avoin tilitys blogissa – rahat eivät riittäneet ruokaan: ”Kävi mielessä useampaakin otteeseen, että ajan auton jokeen joltain sillalta!”

Minttu patistaa hoitoon

Sampo joutuu kohtaamaan kaksi kertaa vuodessa masennuksen ja burnoutin. Tärkeänä tukena on jo vuosien ajan ollut vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 38.

– Sampo alkaa oirehtia tiettyinä kuukausina keväisin ja syksyisin. Hän pystyy pitämään roolinsa ulkopuolisille, mutta kotona hän on entistä vaisumpi ja kireämpi, Minttu kertoo.

Vaikka Sampo on aktiivinen somessa, masennuskuukausina puhelin on yksi pahimmista painajaisista.

– Kun puhelin pirahtaa, hän kiroaa joka ikinen kerta, mutta skarppaa äänensä puhelimeen. Hän ei voi olla vastaamatta, Minttu toteaa.

 

Sampo hermostuu helposti puhelimen soidessa, kun hänellä on masennuskausi menossa.
Sampo hermostuu helposti puhelimen soidessa, kun hänellä on masennuskausi menossa.

Lue myös: Selviytyjät-voittaja Sampo Kaulanen avautuu vaikeasta masennuksestaan: Minttu-vaimo haluaa minut hoitoon!

 

Sampo huomaa ensimmäiset masennuksen oireet unettomuutena.

– Yritin nukkua unilääkkeiden avulla, mutta ne eivät toimineet. Saatoin hetkeksi nukahtaa, mutta heräsin hetken päästä. Kuukauden ajan nukuin 2–5 tunnin yöunia, ja viisi tuntia oli jo paljon.

Masennuskausina Sampolla on mielessä synkkiäkin ajatuksia.

– Masentuneena miettii, onko tässä elämässä mitään järkeä. En ole kuitenkaan ajatellut, että kävelisin kallionkielekkeeltä alas.

Minttu on yrittänyt patistaa miestään hoitoon, mutta jääräpää ei ole lämmennyt asialle.

– Olemme vääntäneet siitä, että Sampon pitäisi mennä puhumaan ammattiauttajalle. Sampo on hyvin avoin ihminen, mutta on eri asia puhua sellaiselle henkilölle, joka osaa kaivaa syvimpiäkin asioita menneisyydestä.

Lue myös: Paha uupumus ja unettomuus riivaa Selviytyjät-voittaja Sampo Kaulasta – ”Tällä hetkellä on semi-burnout päällä!”

Krapulassa morkkis

Sampon ja Mintun suhde on vahvalla pohjalla, eivätkä Sampon masennusjaksot horjuta sitä.

– Väsymys ei aiheuta kriisejä, mutta silloin kun Sampo käyttää viinaa, tulee riitoja. Hän ei ole köyhä eikä kipeä, vaan paukuttelee henkseleitään. Viinanhuuruisen päivän jälkeen hänellä on hirveä morkkis, Minttu kertoo.

Sampo myöntää, että hän tarttuu helposti viinapulloon masennuksen aikana.

– Turrutan itseni alkoholilla, kun on kausi menossa. Saan helpommin tajun pois. Minulla ei ole mitään pitkiä putkia, vaan päivä tai pari. Kun 40 vuotta alkaa tulla mittariin, kunto ei kestä ja krapulat ovat kauheita. Alkoholi on todella huono lääke, kun krapulassa olo on vielä paljon pahempi.

Sampo ja Minttu ovat seurustelleet jo kahdeksan vuotta ja ovat edelleen kuin vastarakastuneita.
Sampo ja Minttu ovat seurustelleet jo kahdeksan vuotta ja ovat edelleen kuin vastarakastuneita.

Lue myös: Selviytyjät-voittaja Sampo Kaulasen yllättävä päätös: Muutamme pois Suomesta!

Usein lomalle

Pariskunta ottaa joko kahdestaan tai lapsiensa kanssa reissun aurinkoon keväisin ja syksyisin.

– Olen sanonut, että Sampon pitäisi ottaa itselle aikaa ja lähteä yksin reissuun, mutta hän ei halua. Reissuillamme hän ottaa aina omaa aikaa ja lähtee haahuilemaan yksin eri paikkoihin, Minttu kertoo.

– On rennompaa matkustaa kahdestaan, kun ei tarvitse ikävöidä. Meillä on aina todella mukavaa, Sampo kertoo.

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!