fbq
Uutiset
15.06.2018 16:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Ari Lahti
Sampo Kaulanen
Sampo Kaulasen avoin tilitys blogissa – rahat eivät riittäneet ruokaan: ”Kävi mielessä useampaakin otteeseen, että ajan auton jokeen joltain sillalta!”
Uutiset
15.06.2018 16:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Ari Lahti

Selviytyjät Suomen voittanut Sampo Kaulanen kertoo Baanan blogissaan kohtaamistaan taloudellisista haasteista.

Sampo kirjoittaa uusimmassa blogikirjoituksessaan haasteista, jotka hän kohtasi kauppiaan uransa alkuaikoina. Vaikka Sampo on nykyään yksi maamme tunnetuimmista somettajista, ei taival tähän hetkeen ollut ruusuilla tanssimista.

Olipa muuten mahtava fiilinki kun vuoden 2011 nurkilla tunnelin päästä pilkisti sen verran valoa, että uskalsi alkaa itselle firmasta palkkaa maksamaan. Tai no, ei sillä uskalluksen kanssa ollut mitään tekemistä. Oli pakko, jos halusi laskuja maksaa. Kuten jo aiemmin mainitsin niin kyllä sitä palkkaluokassa pyörittiin K-kauppiaiden pohjasakassa. Se harmitti ja jollain tavalla myös aiheutti kateuden tunnetta muita kohtaan, joilla jäikin jotain laskujen maksun jälkeen, Sampo kirjoitti.

Olen kuitenkin vetänyt nimeni sellaisiin velka papereihin rahoittajien kanssa, että osinkoja odotellessa on tukka harmaantunut ja muutama ”iloryppykin” silmäkulmiin ilmestynyt. Itse kyllä veikkaan, että rypyt johtuu helvetin moisesta stressistä, huonoista elämäntavoista ja vähistä unista kuin yrittäjyyden iloista.

 

Ei rahaa ruokaan

Sampon mukaan pahin alamäki koitti vuosina 2011-2013.

Välillä ei ollut varaa pysähtyä edes Hesburgeriin syömään. Tein itelleni päiväysvanhoista leivistä ja levitteistä eväsleivät ja kahvirahatkin varastin oman puodin sisällä olevista leikkikeinuista. (Siellä oli sitä jakokelpoista tuloa useita kymppejä.

Siinä kyllä meinasi välillä usko loppua eikä ollut kaukana ettei vitukseen kuollut. Kyllä kävi mielessä useampaakin otteeseen, että ajan auton jokeen joltain sillalta ja lopetan tämän kärvistelyn. Tämäkään ei ole mitään säälin tai sympatian kerjäämistä vaan elettyä elämää ja fiiliksiä, mitä kävin läpi.

Lue Sampon avoin tilitys kokonaisuudessaan Baanasta.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »